Tusinder af kransekager og boller: Nu betaler Keolis den aflyste letbane-åbning

Skatteyderne i Aarhus Kommune kommer ikke til at betale for den aflyste letbane-åbningsfest 23. september.

Et letbanetog på havnen med Aarhus Domkirke i baggrunden da Aarhus Letbane startede med at køre med passagerer torsdag den 21. december 2017.. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

4.000 stykker kransekage. 1.500 boller. Taler, musik og og snoreklip. Alt var klar, men aftenen før den 23. september blev den storstilede åbning af Aarhus Letbane aflyst.

Det fik Aarhus Letbane til at sende et erstatningskrav afsted mod letbanens operatør, Keolis. Og nu har Letbanen så valgt at kompensere Aarhus kommune, så skatteyderne ikke skal betale for den aflyste fest.

På grund af aflysningen af åbningen fik Keolis besparelser på selskabets drift. Denne besparelse har Keolis valgt at sende videre til Aarhus Letbane, der til gengæld dropper alle yderligere økonomiske krav mod Keolis i forbindelse med den aflyste åbning den 23. september.

Skatteyderne skal ikke betale

Aarhus Letbane har valgt at bruge en del af beløbet fra Keolis til at kompensere Aarhus Kommune for de udgifter, som kommunen havde til den aflyste åbningsfest for Letbanen. Dermed kommer skatteyderne i Aarhus ikke til at betale de cirka 570.000 kr. i omkostninger, som aflysningen kom til at koste.

Claus Rehfeld Moshøj, der er direktør for Aarhus Letbane, ønsker ikke at komme ind på, hvor stort et beløb de har modtaget fra Keolis.

- Men der er rigeligt til, at vi kan betale Aarhus Kommune tilbage, og det er vi godt tilfredse med.

Resten af pengene kommer til at indgå i letbanens økonomi, fortæller han.

Åbnede 21. december

Siden den aflyste åbning afholdt Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane flere møder for at få godkendt letbanen hurtigst muligt. Det lykkedes den 4. december, hvor Keolis blev certificeret og dermed fik lov til at køre med passagerer i letbanetogene.

Startskuddet lød 21. december, dagen efter at Trafikstyrelsen havde godkendt letbanestrækningen fra Aarhus H til Universitetshospitalet i Skejby.

Herunder kan du se billeder fra dagen, hvor letbanen blev taget i brug:

Facebook
Twitter