Tusinder fejrede kronprins Frederik med nifoldigt leve og flere ekstranumre

Tre gange måtte den nu 50-årige kronprins vise sig for de mange tusinder fremmødte på Amalienborg sammen med sin mor, hustru og fire børn.

I dag er det Frederiks fødselsdag - HURRA HURRA HURRA.

Der blev råbt hurra, vinket med flag og sunget en spontan fødselsdagssang for kronprins Frederik, der i anledning af sin 50-års fødselsdag viste sig på balkonen på Frederik d. 8.’s palæ, hvor han bor til dagligt med sin familie.

Først gik kronprinsen alene ud på balkonen og satte hænderne sammen i taknemmelighed for de mange mange mange folk, der hyldede ham.

Kort efter kom hans mor, dronning Margrethe, hans hustru kronprinsesse Mary og de fire børn med ud, hvor jublen ingen ende ville tage. Dronningen sørgede for, at der blev råbt et nifoldigt leve for sønnen.

Hele to gange ekstra kom kronprinsen ud på Amalienborg, og tredje gang stod han først ude alene sammen med sin mor, dronningen, og nød endnu en spontan fødselsdagssang i den engelske "Happy birthday", inden familien kom ud igen.

  • Det var en meget glad kronprins, der blev fejret af flere tusinde danskere. (© dr)
  • Dronningen sørgede for et tifoldigt leve for sin søn. (© dr)
  • (© dr)
  • (© dr)
  • (© dr)
  • (© dr)
  • (© dr)
  • Cirka tre kvarter inden Frederik trådte ud, begyndte det at regne. Men solen vandt. (© dr)
1 / 8

Allerede et par timer inden balkon-scenen var de første royalister mødt op på slotspladsen, og den blev hurtigt fyldt med mennesker. Mange havde flag med, og nogle havde valgt at tage kroner og diademer på.

Regn drillede, men solen vandt

Livgarden var naturligvis i dagens anledning i rød galla, og der blev både spillet marchmusik og fødselsdagssang.

Cirka tre kvarter før dørene åbnede sig på balkonen, måtte de mange fremmødte have paraplyer og regnslag frem, da en lidt kraftig byge kom ind over hovedstaden, men den varede heldigvis kun få minutter, og kronprinsen blev hyldet i strålende solskin.

Kører karet gennem byen i aften

Seancen på Amalienborg er i øvrigt ikke sidst mulighed for at se dagens fødselar. I aften klokken 19:30 kører kronprinsparret karet fra Amalienborg til Christiansborg Slot, hvor dronningen i aften er vært ved en stor gallamiddag til ære for sin altså nu 50-årige søn.

Facebook
Twitter