Tusinder raser mod Dong-salg på Facebook

Over 17.000 danskere har foreløbig givet deres protest mod Dong-salg til kende i elektronisk underskriftsindsamling.

'Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs'. Sådan lyder navnet på underskriftindsamlingen. (© DR)

Underskriftsindsamlingen 'Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs' breder sig som en steppebrand på Facebook i øjeblikket.

I skrivende stund har 17.218 personer skrevet under på, at de er imod regeringens planlagte salg af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

I de fem timer DR Nyheder har holdt øje med underskriftsindsamlingen her til aften har mere end 3000 personer skrevet under, og den bliver flittigt delt og kommenteret på Facebook.

Glem grøn omstilling

Flere af dem der har kommenteret på underskriftsindsamlingen er nervøse for, at salget går udover den grønne energi.

- Det er SÅ skidt! Glem alt om grøn omstilling, når Goldman fra Wall St. får vetoret, skriver Frej Schmedes.

Annette Amalou mener oven i købet, at salget burde fremkalde et valg:

- Den slags beslutninger burde tages op ved et valg. Det er danskerne dyrt investerede kapital i energiområdet Corydon nu sælger ud til højest bydende.

Se underskriftsindsamlingen her:

Vetoretten

Hvis finansudvalget i næste uge vedtager at sælge 19 procent af Dong til Goldman Sachs, giver det otte milliarder i statskassen.

Goldman Sachs får desuden forskellige vetorettigheder med i købet. Amerikanerne vil blandt andet få vetoretten over, hvem der skal sidde i direktionen af Dong Energy.

Netop den del af salget falder Erling Astrup for brystet.

- Det værste er, at et så anløbent firma, som Goldman Sachs, får vetoret og kan forfølge maksimale profit-interesser i stedet for forsyningssikkerheden, der må være det vigtigste for den danske stat.

Mette Krag er enig med ham.

- Ding dong. Pengene skal blive i DK som fælleseje og ikke ned i en Sachsfond af amoralsk skuffe. Slut. Hvem har smuglet Corydon ind i regeringen?????

Facebook
Twitter