Tusindvis taber sig med recept

Salget af lægeordineret slankemedicin er fordoblet siden 2005. Formanden for medicinudvalget i Lægeforeningen mener, at slankemedicin kun skal bruges som sidste udvej.

For mange svært overvægtige kan pillerne være en hjælp. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Piller er blevet et flittigt brugt våben i kampen mod de overflødige kilo.

Sidste år var flere end 20.000 danskere i behandling med receptpligtig slankemedicin, hvilket ifølge tal fra Apotekerforeningen er 46 procent flere end i 2005.

Ifølge lektor Anders Sjödin fra Institut for Human Ernæring på Københavns Universitet hænger det øgede forbrug sammen med et større kendskab til lægemidlerne. Og for mange svært overvægtige kan pillerne være en hjælp.

Slankemedicin sidste udvej

- Undersøgelser viser, at man i gennemsnit taber sig fem procent mere med slankepillerne. Som et tillæg til livsstilsforandringer kan de være et effektivt middel, siger Anders Sjödin til 24timer.

Formanden for medicinudvalget i Lægeforeningen, Yves Sales, er mere skeptisk over for udviklingen. Han mener, at slankemedicin kun skal bruges som sidste udvej.

- Jeg forstår ikke stigningen i salget, for slankemedicin skal være det sidste, man tyr til. Virkningen står ikke mål med prisen og de bivirkninger, der kan være, siger Yves Sales.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk