TV 2-vært overtager ”Deadline” på DR2 for en kort bemærkning

TV 2’s Poul Erik Skammelsen skal interviewe Deadlinevært Martin Krasnik i DR2’s ”Deadline” om Krasniks interview med Lars Hedegaard.

Poul-Erik Skammelsen får en kort gæsteoptræden på DR 2. (© Foto: TV2)

Martin Krasniks interview med formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, i DR2's "Deadline" søndag 17. marts har skabt en stærk og følelsesladet debat om interviewet. Og nu følger "Deadline" selv sagen op lørdag 23. marts klokken 22.30.

Da det handler om programmet selv, har DR helt ekstraordinært besluttet at invitere en vært udenfor DR til at udfordre "Deadline"-værten.

Det bliver TV 2 NEWS' Poul Erik Skammelsen, som for en aften gæster DR2.

- "Deadline" er vores modige og skarpe journalistiske nyhedsprogram på DR2. I denne debat er programmet selv under beskydning, og derfor har vi besluttet at invitere en af vores konkurrenter - og dygtige kollegaer - ind som gæsteinterviewer for en aften. Det er naturligvis helt usædvanligt, at studieværter fra konkurrerende kanaler optræder som interviewere på DR, men jeg er meget glad for, at vi sammen med vores kollegaer på TV 2 NEWS nu tager denne meget vigtige mediedebat, siger nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, DR.

Erfaren og topprofessionel

TV 2 NEWS-chef Mikkel Hertz forstår godt, at redaktionen af "Deadline" vil sikre sig imod eventuelle beskyldninger om at ville beskytte sin egen vært. Han har derfor sagt "ja" til ekstraordinært at udlåne Poul Erik Skammelsen til "Deadline" lørdag aften.

- Poul Erik Skammelsen er en uhyre erfaren vært og interviewer og en topprofessionel journalist. Han er manden, der kan give seerne ordentlig og solid journalistik om det interview, som har affødt voldsom debat og heftige beskyldninger, siger Mikkel Hertz.

Poul Erik Skammelsen selv ser frem til opgaven.

- Det her er en helt speciel og atypisk sag, der bl.a. handler om grænserne i vores fag, og som kalder på en principiel og væsentlig diskussion. Dén interessante udfordring tager jeg gerne imod, siger Poul Erik Skammelsen.

Facebook
Twitter