Tv-journalisten Steen Bostrup er død

Tv-journalist Steen Bostrup er død - 67 år. Han var igennem mange år nyhedsvært på TV AVISEN og kendt som Mr News. Han blev tidligt onsdag morgen indlagt på Rigshospitalet, hvor han kl. 5:30 døde af et hjertestop.

(Foto: Michael Medgyesi © Scanpix)

Tv-journalist Steen Bostrup er død - 67 år. Han var igennem mange år nyhedsvært på TV AVISEN og kendt som Mr News.

Steen Bostrup serverede nyheder for TV AVISEN sidste gang søndag den 15. juli 2001. Godt 36 år blev det til på DR - inklusiv tre år som freelancer og et otte måneder langt fagligt sidespring.

Steen Bostrup blev tidligt onsdag morgen indlagt på Rigshospitalet, hvor han kl. 5:30 døde af et hjertestop.

Godt sprog

Med troværdig, sproglig korrekt og med et ansigt, der kunne få pigehjerter til at smelte, var Steen Bostrup i en årrække synonym med det tidligere monopols tv-nyheder.

landt hans varemærker var et altid yderst korrekt sprog, som han blandt andet blev hædret for, da han i 1996 modtog Danmarks Radios Sprogpris. Steen Bostrup sagde strømper og ikke stromper, og efter hans mening skulle Socialdemokratiet udtales sådan og ikke sjaldemokratiet.

Bostrup kommenterede, da mennesket første gang satte fod på Månen, og han interviewede i sin 38 år lange karriere hos Danmarks Radio blandt andre verdensberømtheder som Leonard Bernstein og Alfred Hitchcock.

Begyndte som skovfoged

Steen Bostrup begyndte sin karriere som skovfoged. Hans far var nemlig selv journalist på Politiken, og det job var ifølge faderen alt for hårdt for sønnike.

Men først blev Steen Bostrup smidt ud af Statens Studenterkursus, fordi han ikke kunne de tyske verber. Så kom han i skoven med økse og spade. Det var en tid før motorsaven.

Derefter lå han som soldat i Livgarden i to år. Så ville faderen have, at Steen Bostrup skulle være skolelærer. Men det endte med, at Steen Bostrup gjorde oprør og kom i journalistlære.

- Jeg er fascineret af fjernsyn. Det er en udfordring at lave billeder, manuskripter og lyd, og få det hele til at gå op i en højere enhed. Det er også tilfredsstillende at have et stort publikum. På gode dage har vi stadig en million seere, sagde Steen Bostrup, da han efter 35 år i branchen holdt op igen.

Facebook
Twitter