TV-nævn følger Roj-sag nøje

To gange har Radio- og TV-nævnet afgjort, at Roj-TV sender saglig nyhedsdækning. Hvis Rigsadvokaten har nye oplysninger vil nævnet gerne have dem.

Direktør Imdat Ylmaz på den danske afdeling af ROJ-tv på H. C. Andersens Boulevard i København (Foto: © Mikkel Møller Jørgensen, Scanpix)

Radio- og TV-nævnet vil nøje følge sagen mod den kurdiske tv-kanal Roj-TV, som nu bliver tiltalt for at støtte terrorvirksomhed.

Nævnet har to gange tidligere vurderet Roj-TVs udsendelser og hver gang konkluderet, at der er tale om saglig nyhedsdækning og ikke propaganda.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas mener imidlertid, at der er tale om en kontinuerlig udsendelse af støtteerklæringer til den kurdiske organisation, som hun anser for at være en terrorgruppe.

Der skal mere til

Radio- og TV-nævnet vil ikke inddrage sendetilladelsen - blot fordi der er rejst tiltale mod Roj-TV. Der skal mere til, men vil følger sagen tæt, siger formand Christian Scherfig:

Hvis rigsadvokaten har nye oplysninger og udsendelser, som vi ikke kender til, vil vi gerne høre om det. De udsendelser vi har taget stilling til ligger nogle år tilbage, så det kan være at sendefladen har ændret karakter, siger han.