Tema Terrorsagen

Tv-overvågning viser terrortiltalte mødtes med Omar El-Hussein efter angreb

Sent natten til søndag 15. februar sidste år mødtes to af de tiltalte med Omar El-Hussein på internetcafeen Powerplay.

Politiaktion mod netcafeen Powerplay på Nørrebrogade søndag d. 15 februar 2015. Internetcafeen spiller en central rolle i den verserende straffesag, hvor fire er tiltalt for medvirken til terror. (Foto: David Leth Williams © Scanpix)

Efter at have skudt og dræbt den jødiske vagt Dan Uzan ved den jødiske synagoge i Krystalgade i København, mødtes Omar El-Hussein med to af de tiltalte på internetcafeén Powerplay på Nørrebro.

Det fremgår tydeligt af den tv-overvågning, som anklagemyndigheden har benyttet som bevismateriale i den såkaldte terrorsag, hvor fire personer er tiltalt efter straffelovens terrorparagraf for at assistere Omar El-Hussein med angrebet.

Terrorsagen

Over et år efter angrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i København kører retssagen nu mod fire mænd i Københavns Byret. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, efter han havde angrebet Krudttønden. Følg retssagen her.

Gå til tema

Her ses Omar El-Hussein ankomme til Powerplay, som han først passerer, før han vender om og går ind på internetcafeen. Her møder han to af de tiltalte - den 23-årige I.A. og 20-årige L.E. i cafeens såkaldte 'VIP-Rum'.

Her ses de tale sammen, men indholdet af samtalen er ukendt.

Videoen er så entydig, at de tiltaltes advokater da heller ikke anfægter, at parterne har mødtes.

Derimod gjorde advokat Mette Grith Stage opmærksom på, at det er op til anklagerne i sagen at bevise, at de tiltalte ikke blot havde viden om Omar El-Husseins handlinger, men også aktivt deltog eller tilskyndede til handlingerne.

Tv-overvågning spiller i det hele taget en stor rolle i sagen.

På den første dag har anklagemyndigheden fremvist overvågningsbilleder af Omar El-Hussein, da han skyder og dræber Dan Uzan, samt da han går ind i en opgang i Mjølnerparken på Nørrebro efter angrebet på Krudttønden.

En af de tiltalte bor i den pågældende opgang, ligesom en anden tiltalt ses ankomme til samme sted under et minut efter.