Tv-vært løfter hygiejne-debat i USA: ’Bakterier findes ikke’

Fox News-værten Pete Hegseth sagde for åben skærm, at han ikke har vasket hænder i 10 år.

Pete Hegseth, der er vært på Fox News, har fået amerikanske medier og seere til at gå amok i hygiejne-snakken. (Foto: Shannon Stapleton © Scanpix)

Sæbe, håndsprit, vådservietter, dispensere.

Mulighederne er mange for at holde bakterierne på afstand. Men det har efterhånden taget overhånd for amerikanerne, mener tv-værten Pete Hegseth fra Fox News.

I søndagens udgave af programmet 'Fox and Friends' slyngede værten ud, at han ikke har vasket hænder i et årti.

- Jeg er blevet immun overfor bakterierne.

- Bakterier er ikke en rigtig ting. Jeg kan ikke se dem. Og derfor eksisterer de heller ikke, sagde han.

Hans udmelding kom lige efter medværterne Ed Henry og Jedediah Bila havde drillet ham med at have spist resterne af en gammel pizza.

Tv-værtens normbrydende erklæring fik efterfølgende amerikanske medier og seere til at gå amok i hygiejne-snakken. Medier som BBC, Miami Herald og Daily Mail bragte nyheden om værtens usædvanlige håndhygiejne, og på Twitter væltede det ind med brugernes forargede kommentarer.

Senere pointerede Fox-værten til USA Today, at hans udtalelse blot var en spøg, men også en kommentar til de bakterie-forskrækkede mennesker derude.

- Vi lever i et samfund, hvor folk går rundt med Purell (håndsprit) i lommerne. Og de spritter hænderne af 19.000 gange om dagen, hvis det kan redde deres liv, sagde han ifølge USA Today.

Desuden mener værten, at hele episoden og de voldsomme reaktioner på hans sarkastiske udmelding er et signal om, hvordan folk på Twitter overreagerer, skriver USA Today.

- Jeg sad bogstaveligt talt og grinte over synet af mit twitterfeed. Det er latterligt at se, hvordan folk tager ting så bogstaveligt og seriøst, siger han til USA Today.

Håndvask er vejen frem

Men selvom værtens udmelding blot var spøg til side, så står den direkte i kontrast til videnskaben og sundhedsmyndighederne, der gennem mange år har bevist, at den eneste måde at bekæmpe sygdomme og spredning af sygdomme er ved at vaske hænderne regelmæssigt.

Facebook
Twitter