Tys-tys-kildens forsvarer: Håber på en mildere afgørelse

Se og Hør-sagen skal videre i landsretten, og tys-tys-kildens forsvarer håber på frifindelse.

Michael Juul Eriksen håber konkret, at hans klient vil få en betinget straf med samfundstjeneste, som flere af de andre i sagen fik. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Selvom dommene faldt for knap 14 dage siden, er Se og Hør-sagen endnu ikke slut.

Det stod klart, da Anklagemyndigheden i eftermiddags meldte ud, at man ville anke tys tys-kildens og en journalists straffe til skærpelse i landsretten.

Og det nye forløb i landsretten giver forsvarer for tys-tys-kilden, Michael Juul Eriksen, et håb:

- Vi håber selvfølgelig, at han bliver frifundet i landsretten. Hvis ikke han gør det, håber vi, at han får en mildere afgørelse, siger han.

Tys-tys-kilden, Peter Bo Henriksen, fik halvandet års fængsel for at udlevere kreditkortoplysninger fra kendte danskere til Se og Hør, som han skaffede sig adgang til via sit arbejde som systemoperatør.

Michael Juul Eriksen håber konkret, at hans klient vil få en betinget straf med samfundstjeneste, som flere af de andre i sagen fik.

Ikke overrasket

At Anklagemyndigheden anker to domme i Se og Hør-sagen, undrer dog ikke Michael Juul Eriksen:

- Hvis en person, der bliver dømt, anker sin dom, så kontraanker Anklagemyndigheden altid. Det vidste vi fra starten af, at de ville gøre.

Den såkaldte tys-tys-kilde, Peter Bo Henriksen, ankede allerede sin straf på dagen for dommen. Han blev idømt en straf på et år og seks måneders fængsel.

Derudover har en unavngiven journalist anket sin dom, og det er de to domme, som Anklagemyndigheden har valgt at kontraanke.

Hvornår sagen går videre i landsretten, vides endnu ikke, oplyser kommunikationschef for anklagemyndigheden, Mikkel Thastum, til DR Nyheder.

Herunder kan du se, hvilke domme der blev givet i Se og Hør-sagen: