Tysk biolog og mæslingebenægter skal betale 750.000 i væddemål

Efter at have udlovet 100.000 euro til den, som kunne bevise, at mæslinger er en virussygdom, må tysk biolog nu punge ud.

Den tyske biolog Stefan Lanka er særdeles skeptisk over for vaccinationer, og derfor udlovede han 100.000 euro til den, som kunne bevise, at mæslinger er en virussygdom. (© DR)

For fire år siden udlovede den tyske biolog Stefan Lanka 100.000 euro til den, der kunne bevise, at mæslinger er en virussygdom. Denne uge fik han så rettens ord for, at han skal punge ud. Det skriver den tyske avis Südkurier.

Den tyske læge David Barden har nemlig fremlagt en stribe informationer fra en række studier, som ifølge ham beviser, at mæslinger er netop det - en virussygdom.

Selvom Stefan Lanka nægtede, at det fremlagte materiale beviste noget som helst, var retten i byen Ravnsburg altså enig med David Barden.

Stefan Lanka fortæller i et interview med Südkurier, at mæslinger ifølge ham er en psykosomatisk lidelse, som mennesker, der oplever traumatiske separationer, kan pådrage sig.

Væddemål mod vaccine

Tilbage i november 2011 skrev den tyske biolog et indlæg på sin hjemmeside, hvor han altså fremsatte en dusør på 100.000 euro. Stefan Lanka er i Tyskland kendt for at være en indædt kritiker af vacciner og står bag vaccinepublikationer som "Vaccine og AIDS: det nye holocaust".

Torsdag brugte retten i Ravensburg fire timer på at udspørge viruseksperten Andreas Podbielski fra Rostock Institut for Medicinsk Mikrobiologi for at finde ud af, om de beviser, David Barden havde fremlagt, var tilstrækkelige til at udløse den dusør, Stefan Lanka udlovede i 2011.

Hans dom var klar: Alle de præsenterede undersøgelser beviser, at mæslinger er en virussygdom.

Stefan Lanka var dog ikke imponeret af hverken dommen eller af de beviser, David Barden håbede var 100.000 euro værd.

- Selvfølgelig vil jeg anke dommen, for de fremlagte undersøgelser er ikke videnskab, sagde han ifølge Südkurier.

FacebookTwitter