Tyske Tjark blev i Danmark, da grænserne lukkede: 'Nogle tager Ikea-testen. Vi tog corona-testen'

Fra på mandag kan kærester og bedsteforældre fra Norden igen rejse ind og ud af Danmark.

Valget faldt på kæresten, da Tjark Jessen skulle vælge mellem Tyskland og Danmark, da grænserne lukkede.

Da statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmarks grænser i marts, stod tyske Tjark Jessen tilbage i Tønder med et valg.

Enten skulle han blive hos kæresten Marlene, eller også skulle han tage turen tilbage over grænsen for at være hos sin mor.

Valget faldt på kærligheden, og dermed har Tjark Jessen tilbragt de sidste ni uger på den "forkerte" side af den dansk-tyske grænse.

Men fra på mandag kan han sammen med blandt andre bedsteforældre og sommerhusejere igen rejse frem og tilbage mellem Danmark og Tyskland.

- Det var faktisk en dramatisk aften. "Danmark lukker ned". Det er jo en stor overskrift. Så vi besluttede os for at køre ned til Flensborg for at hente mine ting, for vi vidste jo ikke, hvornår det hele ville åbne igen, siger Tjark Jessen.

- Så det er en lettelse for mig. Nu kan jeg igen komme over på den anden side på mandag.

Udover mor og resten af familien, venter hans arbejde og lejlighed også på ham i Flensborg. Og han glæder sig til at vende tilbage efter en periode i Danmark, der også har testet forholdet.

- Vi har bevist overfor hinanden, at vi kan leve sammen

døgnet
rundt. Så det har faktisk været en positiv oplevelse. Nogle tager Ikea-testen. Vi tog bare corona-testen i stedet, og jeg tror, vi er bestået, griner Tjark Jessen.

Folketingets partier aftalte onsdag aften at fremrykke en hel del "åbningstider" for dem, der først kunne åbne den 8. juni, til indenfor den næste uge:

Skuffelse hos turismeindustrien

Mens kærligheden altså atter kan blomstre på tværs af nordiske landegrænser, bragte onsdagens aftale i Folketinget om en udvidelse af fase 2 ikke samme glæde hos turismeindustrien.

Ifølge gårsdagens aftale skal regeringen senest 29. maj fremlægge en plan for en genåbning af sommerhusturismen.

Dermed er tålmodigheden fortsat på prøve hos direktøren i Feriekompagniet Blåvand.

Finn Christensen, direktør i Feriekompagniet Blåvand, ønsker klarhed over tyske turisters sommermuligheder.

- At datoen for en udmelding er fremrykket med to dage er et lunkent resultat. Det kan man ikke markedsføre som noget som helst på, så vi står med samme uvished, som vi hele tiden har gjort, siger Finn Christensen.

På vegne af hele industrien langs den jyske vestkyst har direktøren derfor en bøn til politikerne, siger han.

- Vi har tusindvis af tyske turister, der sidder med pakkede kufferter og håber på at komme på ferie i Danmark. De ved stadig ingenting. De skriver og ringer til os hver dag, og vi kan stadig ikke sige noget til dem.

- Vi kan ikke være nær så konkrete, som de kan andre steder. Angela Merkel (Tysklands kansler) har jo fortalt, hvad hun synes, de skal gøre. Og det kan de forholde sig til. Men vi kan kun svare uld i mund, siger Finn Christensen.

Facebook
Twitter