To tyske turister druknet ved Søndervig

To tyske turister druknede søndag i havet ud for stranden ved Søndervig i Vestjylland. Helikopter, redningsbåd og flere livreddere deltog i redningsaktionen men forgæves.

To tyske turister druknede søndag i havet ud for Søndervig i Vestjylland. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

To tyske turister druknede søndag i havet ud for Søndervig i Vestjylland. En større redningsaktion blev etableret, men den viste sig at være forgæves.

MediaLinks:

Ulykken skete om eftermiddagen, da fire unge mennesker var ude at svømme i de høje bølger. Da en af dem fik problemer med at holde sig oven vande, råbte de andre ind til familiemedlemmer på stranden om hjælp.

Forsøgte at redde den nødstedte

En kvinde på 41 år kastede sig ud i bølgerne i forsøget på at redde sin 18-årige nevø, men det endte med, at hun selv druknede.

Den livløse kvinde blev bjærget i land, men den unge mand var søndag aften endnu ikke fundet, men menes omkommet, oplyser politiet i Ringkøbing.

Den stærke strøm

Begge var tyske turister fra byen Hamm. og ulykken skete blot fire dage efter badeulykken ved Børsmose Strand godt 10 kilometer vest for Oksbøl. Her druknede to andre tyskere, en far og hans 12-årige søn.

Redningsbåden fra Hvide Sande deltog i eftersøgningen, og det samme gjorde en af flyvevåbnets helikoptere. Også en gruppe livreddere, som tilfældigt var i området i forbindelse med en øvelse, sejlede ud i en gummibåd for at komme svømmerne til undsætning.

Den stærke strøm menes at være forklaring på ulykken.

Efter en stribe badeulykker opfordrer Rådet for Større Badesikkerhed politikerne til at tage affære. De bør sikre, at der er livreddere ved de farlige strande, lyder det.

I alt er er 10 druknet i Danmark siden sidste søndag. Heraf de ni ved badeulykker