Tyskland har droppet kontrollen af danskere: Allerede nu kan du køre over grænsen

Grænsen er åbnet for danskere flere dage før tid.

Danskere kan frit køre til Tyskland allerede nu. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Tysk politi er stoppet med at kontrollere danskere i bil fra Danmark til Tyskland.

Det oplyser forbundspolitiet i Slesvig-Holsten.

Betjente vil stadig være til stede ved grænseovergangene, men:

- Danske statsborgere afvises ikke ved indrejse i Tyskland, skriver Torsten Tamm, pressetalsmand for bundespolitiet i Slesvig-Holsten, i en mail til DR.

Onsdag oplyste de tyske myndigheder, at kontrollen med indrejsende skulle ophøre natten mellem mandag og tirsdag, men det er altså allerede nu muligt at tage en miniferie i det tyske.

Politiet på den tyske side af grænsen vil stadig være til stede, men alle indrejserestriktioner for danskere er ophævet.

- De pandemiske indrejserestriktioner er blevet ophævet. Uden dem er det naturligvis heller ikke nødvendigt at bevise en gyldig grund til indrejse, skriver Torsten Tamm.

Det samme gælder alle andre borgere i EU.

Rejsevejledninger opdateres mandag

Udenrigsministeriet i Danmark fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til hele verden - også Tyskland - og opfordrer til 14 dages karantæne, efter at man er kommet hjem til Danmark fra udlandet.

Rejsevejledningen for danskere ændres dog på mandag den 15. juni, hvorefter det ikke længere frarådes at rejse til Tyskland, Norge og Island.

- Vi fraråder fra den 15. juni ikke længere rejser til Island, Tyskland og Norge. Men undgå storbyer og sæt jer ind i hvert enkel lands vejledninger, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) den 29. maj.

Danmark åbner ligeledes grænsen for turister fra de samme lande på mandag. Det sker dog på den betingelse, at turisterne skal have booket mindst seks overnatninger i Danmark.

Turisterne vil samtidig blive opfordret til at blive testet for coronavirus ved grænseovergangene. Det bliver dog ikke et krav.

Hvis en turist har tydeligt synlige symptomer som hoste eller feber ved indrejse, vil vedkommende blive afvist ved grænsen.

Facebook
Twitter