Tyskland vinder VM i fodbold

Tyskland er verdensmestre i fodbold på mål i den forlængede spilletid, efter en intens 0-0-løsning i ordinær spilletid.

Tysklands spillere fejrer sejren over Argentina til FIFA World Cup-finalen på The Maracana Stadium i Rio de Janeiro. (Foto: FABRICE COFFRINI © Scanpix)

Tyskland er verdensmestre i fodbold de næste fire år.

Det står klart, efter at holdet søndag aften vandt den intense finale mod Argentina 1-0.

Afgørelsen faldt i anden halvleg af den forlængede spilletid, efter at de ordinære 90 minutter på Maracanã Stadion i Brasiliens hovedstad, Rio de Janeiro, var endt 0-0.

Kampens eneste og afgørende scoring kom fra Mario Götze i 113. minut, da han efter et indlæg fra André Schürrle tæmmede bolden og udplacerede Romero i Argentinas mål.

Læs meget mere om VM på dr.dk/vm

De to halvlege var dog ikke uden drama. Argentina stod for en stor del af chancerne, men begge hold havde kæmpe chancer for mål. I øjeblikke var kampen også præget af hårdt spil og knubs. Tyskernes Christoh Kramer blev i første halvleg udsat for en argentinsk knockout-sandwich.

Tysklands målmand Neuer boksede i anden halvleg bolden væk, men fik samtidig givet Argentinas Higuaín et knæ i hovedet på kanten af straffesparksfeltet. Dommeren valgte at dømme frispark til Neuer, hvilket afstedkom store argentinske protester.

Lionel Messi spillede noget af det bedste, han har vist ved VM, og skabte flere store muligheder, ligesom han selv forsøgte sig, men uden held.

Gonzalo Higuain havde bolden i mål før pausen, men blev korrekt dømt offside, og inden da burde han have scoret, da tyskeren Toni Kroos kom for skade at spille ham helt blank, men Higuain fik ikke ordentlig ram på afslutningen og sendte bolden flere meter forbi mål.

Lige inden halvtid var Benedikt Höwedes tæt på i den anden ende med et hovedstød på stolpen. Også i anden halvleg var det Argentina, der havde de fleste chancer - bl.a. var Messi helt fri efter kun et par minutter, men han sendte bolden lige forbi mål.

Kampen faldt lidt i intensitet i de sidste 15-20 minutter, men begge hold syntes på dette tidspunkt indstillet på forlængelse.

Det er Tysklands første titel som verdensmestre i 24 år.

Facebook
Twitter