Tyveknægte løber med 586 computere

I løbet af påsken lykkedes det tyveknægte at stjæle computere for 2,9 millioner kroner fra rådhus.

I løbet af påsken lykkedes det tyveknægte at stjæle computere for 2,9 millioner kroner fra rådhus. (Foto: Karsten Prinds © DR)

Ingen alarmer og ingen overvågning gjorde det i påsken muligt for en eller flere tyve at slippe af sted med 586 spritnye bærbare computere fra Frederiksberg rådhus.

Computere til en værdi af 2,9 millioner kroner, der skulle have været brugt til undervisning i folkeskolen og til elevernes eksamener.

- Alt sammen en del af den strategi Frederiksberg Kommune har om at øge it-integrationen i folkeskolen. Det er vi selvfølgelig rigtig kede af bliver forsinket nu, siger skolechef Gorm Bagger Andersen til TV2 Lorry.

Ingen alarmer

Rådhuset havde ingen tyverialarmer eller overvågningskameraer ved den port ved bagindgangen, hvor tyvene er kommet ind i et gårdanlæg.

Tyvene har herefter brudt et vindue op for at komme ned i kælderen, hvor computerne stod oplagret. Heller ikke her var der nogen sikkerhedsforanstaltninger.

- Jeg er meget ærgerlig over, at sikkerheden ikke har været bedre.

Er selvforsikret

- Den kan altid blive bedre, men det er altså et tradeoff mellem hvor stort et sikkerhedscirkus, man skal sætte op, i forhold til hvad det er for nogle værdier, man har, siger skolechef Gorm Bagger Andersen til TV2 Lorry.

Frederiksberg Kommune er såkaldt selvforsikret, og det er derfor kommunens borgere, der kommer til at betale for tyveriet

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk