Ubådsbygger Peter Madsen bliver frivilligt bag tremmer

Anklagemyndigheden har modtaget Peter Madsens mentalerklæring.

Ubådsbygger Peter Madsen blev anholdt den 11. august og sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall. Siden har han siddet varetægtsfængslet i sagen. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Egentlig skulle retten have taget stilling til den fortsatte varetægtsfængsling af ubådsbygger Peter Madsen ved et retsmøde på onsdag.

Men Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, oplyser til DR Nyheder, at Peter Madsen lader sig frivilligt fristforlænge.

- Min klient og jeg har dags dato meddelt anklageren, at han er indforstået med en fortsat fængsling i fire uger uden fremstilling for retten, skriver hun i en sms til DR Nyheder.

Dermed kommer der ikke et retsmøde i sagen på onsdag.

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall, som var med ude at sejle i ubåden Nautilus den 10. og 11. august i år.

Hun kom ikke levende i land.

Peter Madsen nægter sig skyldig i drab. I stedet har han fortalt, at Kim Wall døde som følge af en ulykke på ubåden. Peter Madsen har erkendt usømmelig omgang med lig ved at have parteret Kim Wall og efterfølgende kastet hende i havet.

Peter Madsen har siddet varetægtsfængslet siden 12. august. Det er tredje gang, han lader sig frivilligt fristforlænge.

Tidligere har anklagemyndigheden oplyst, at den ville have et anklageskrift klar i sagen i december.

Til DR Nyheder oplyser Jakob Buch-Jepsen nu, at han endnu ikke kan sige, hvornår anklageskriftet foreligger, men han forventer stadig, at det kommer i løbet af december måned.

Han oplyser samtidig, at mentalerklæringen er færdig, og at Anklagemyndigheden har modtaget den.

- Vi vil ikke kommentere på indholdet, men anklageskriftet vil indeholde en indikation af mentalerklæringens konklusion i forhold til eventuel strafpåstand, siger han.

En mentalerklæring kan blandt andet slå fast, om Peter Madsen, hvis han bliver dømt i sagen, er egnet til at modtage en almindelig fængselsstraf, en behandlingsdom eller den tidsubestemte straf forvaring.

Facebook
Twitter