Ubådsejer indrømmer dødsulykke

Den sigtede Peter Madsen forklarer i retten, at han har "begravet" 30-årig svensk journalist til søs efter dødsulykke.

Ubådsejer Peter Madsen blev reddet i land, da hans ubåd sank. Politiet har senere slået fast, at forliset angiveligt var en bevist handling. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Ejeren af ubåden Nautilus, Peter Madsen, har i retten hævdet, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført den 30-årige journalist Kim Walls død.

Det er kommet frem, efter at Københavns Byret har ophævet dele af dørlukningen i sagen.

Peter Madsen har i retten fortalt, at han efterfølgende har "begravet" journalisten til søs "på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt", oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Ubådens rute er kortlagt

Sigtelsen for drab opretholdes, oplyser Københavns Politi, men vil ikke give yderligere oplysninger om efterforskningen, da den del stadig er omfattet af dørlukning.

Både svenske og danske søfartsmyndigheder har kortlagt ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund, og de danske søfartsmyndigheder har allerede fredag foretaget konkrete dyk på denne rute.

Eftersøgningen af den svenske journalist fortsætter i dag, hvor man også vil benytte et fartøj med sonarudstyr til at lede efter hendes lig.

Svensk politi og myndigheder har derudover søgt efter hende fra både helikoptere og skibe.

Kim Wall sejlede torsdag 10. august ud i ubåden Nautilus med den danske opfinder Peter Madsen. Da hun ikke kom hjem, slog hendes kæreste i løbet af natten alarm.

Ubåden sank fredag formiddag. Peter Madsen blev reddet i land af en privat båd, men den svenske journalist var forsvundet.

Peter Madsen har forklaret, at han havde sat den 30-årige journalist af på Refshaleøen torsdag sent om aftenen, men fredag blev han sigtet for drabet på den svenske kvinde.

Politiet har senere slået fast, at ubåden formentlig blev sænket med vilje.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk