Ubådssagen: Peter Madsen accepterer fortsat fængsling

Ubådsopfinder Peter Madsen er sigtet for drab og usømmelig omgang med lig.

Kim Wall steg ombord på ubåden den 10. august og kom ikke levende i land. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Egentlig skulle der have været et retsmøde i morgen i ubådssagen, hvor opfinderen Peter Madsen sidder varetægtsfængslet, sigtet for drab på journalisten Kim Wall og usømmelig omgang med lig.

Her skulle domstolen tage stilling til, om der var grund til fortsat varetægtsfængsling.

Men Peter Madsen har accepteret at blive bag tremmer frem til den 15. november uden et retsmøde.

Det oplyser hans forsvarer:

- Jeg har netop meddelt anklageren, at min klient er indforstået med en forlængelse på det hidtidige grundlag frem til den 15. november. Jeg har ikke yderligere kommentarer, siger forsvarer Betina Hald Engmark.

Torsdag 10. august klokken 19 tog Peter Madsen og den svenske journalist Kim Wall afsted i den hjemmebyggede ubåd "UC3 Nautilus". De stævnede ud fra Refshaleøen i København.

På den tur mistede Kim Wall livet.

Peter Madsen har tidligere forklaret, at Kim Wall fik en tung luge i hovedet og døde af det i ubåden. Han kastede liget over bord i hel tilstand for at begrave det, har han sagt.

Politiet mener dog, at Peter Madsen har dræbt Kim Wall i ubåden.

Da hendes hoved blev fundet i starten af oktober, fortalte politiet, at der ikke var tegn på fraktur eller stump vold mod kraniekassen.

Peter Madsen blev anholdt den 11. august. Den 12. august var han i grundlovsforhør. Derudover har der været retsmøder i forbindelse med varetægtsfængslingen den 5. september og den 3. oktober.

FacebookTwitter