Udbetaling bliver frivillig: Feriepenge udbetales efter et digitalt 'ja'

Ansøgningen om at få udbetalt sine indefrosne feriepenge skal foretages digitalt, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Beskæftigelsesministeriet arbejder på en digital løsning, så danskerne let kan vælge, om de vil have indefrosne feriepenge udbetalt. (Foto: Kasper palsnov © Scanpix)

Det er meningen, at man digitalt skal kunne ansøge om at få sine indefrosne feriepenge udbetalt.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet, der arbejder på en digital løsning, så feriepengene kan blive udbetalt til dem, der måtte ønske det.

Dermed bekræfter ministeriet, at udbetalingen kræver en anmodning fra den enkelte modtager og ikke sker automatisk.

- Der udvikles i den forbindelse en digital løsning, hvormed man kan vælge at modtage pengene, skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen om at udbetale tre ugers opsparede feriemidler er en del af regeringens sommerpakke, der skal sætte skub i økonomien efter coronavirusset lukkede store dele af samfundet.

Der bliver stadig arbejdet på lovforslaget, der netop nu er i høring hos arbejdsmarkedets parter og ATP, der forvalter de indefrosne feriemidler.

I et skriftligt udvalgssvar oplyser beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), at lovforslaget forventes fremsat i Folketinget tirsdag den 11. august.

Her forklarer han også, at danskerne skal ansøge om at få pengene udbetalt.

- Den førtidige udbetaling af op til tre ugers opsparede feriemidler forventes at skulle ske på baggrund af ansøgning fra lønmodtageren. Hvis lønmodtageren ikke ansøger om at få udbetalt feriemidler førtidigt, vil tilgodehavende feriemidler blive udbetalt efter de gældende regler, skriver ministeren.

Kritik af ansøgning

Det har tidligere vakt kritik, at udbetalingen kræver en ansøgning og ikke sker automatisk.

Beskæftigelsesministeriet oplyser i dag, at udbetalingen bliver 'frivillig' og således ikke automatisk ruller ind på kontoen.

- Så man kan vælge at lade pengene stå, hvis man ikke ønsker dem udbetalt nu. Af samme årsag skal lønmodtageren selv vælge at få dem udbetalt, sådan som det også var tilfældet med udbetalingen af SP-opsparingen i 2009, oplyser ministeriet.

Det er forventningen, at feriepengene vil blive udbetalt senest til oktober.

Herunder kan du ved at oplyse din månedsløn se, hvor meget du står til at få udbetalt. Du skal betale skat af beløbet.

Vær opmærksom på, at beløbet, beregneren opgiver, er vejledende.

Det ekstra ferie-tilskud er opstået, fordi vi er midt i en overgangsperiode i forbindelse med den nye ferielov. I overgangsperioden fra den 1. september 2019 og til den 31. august i år, bliver 12,5 procent af den ferieberettigede løn indefrosset.

Det har givet en solid pengetank på omkring 100 milliarder kroner alt i alt. Ifølge ministeriet vil 39 mia. kr. blive udbetalt efter skat.

Facebook
Twitter