Udbredt fusk med køreundervisning

To kørelærere og foreløbig otte elever er grebet i fusk med lektionsplaner. Et bestyrelsesmedlem i kørelærerforening siger, det kun er toppen af isbjerget.

To kørelærere i Aalborg har fået elever til at skrive under på køretimer, de aldrig har haft. Personerne på billedet har intet med den aktuelle sag at gøre. (Foto: Erik Refner © Scanpix)

To storvognskørelærere og otte elever fra Aalborg er blevet afsløret i at have fusket med undervisningen

Ifølge Nordjyske Stiftstidende drejer det sig om snyd med de såkaldte lektionsplaner, som kørelærer og elev skal underskrive efter hver lektion.

Men et par kørelærere har altså haft succes med at overbevise eleverne om at underskrive papirerne uden at være blevet undervist.

Elever: Vi blev bondefanget

Den gennemgående forklaring fra elevernes side er, at de er blevet bondefanget af kørelærerne.

- Vi har derefter afhørt en del elever, og det generelle billede er, at eleverne er blevet bedt om at underskrive lektionsplanerne uden at have modtaget undervisning, forklarer vicekriminalkommissær Jens Søgård, Aalborg Politi.

- Eleverne påstår, at de har fået at vide, at de lige skal underskrive de her papirer, før de kan komme til køreprøve. Derfor underskriver de i god tro, da de jo forventer, at alt er i orden.

Men selv om underskrifterne er foregået i god tro, frifinder det ikke eleverne for strafansvar.

Overtrædelserne kan resultere i op til fire måneders fængsel for både kørelærerne og de otte elever, der deler strafansvar, oplyser politiet i Aalborg.

Toppen af isbjerget

Men sagen er kun toppen af isbjerget, mener bestyrelsesmedlem i Aalborg-Nørresundby Kørelærerforening Kenneth Sand.

- Et kørekort skal koste 8.500 kroner, før en kørelærer begynder at tjene penge, og derfor kan det undre, at der er køreskoler, der tilbyder undervisning for under 6.000 kroner, siger Kenneth Sand, som også selv er kørelærer.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter