Udenlandske medier har dagens asylstramninger i top

Flere internationale medier har sat fokus på Danmark efter stramningerne af udlændingeloven er blevet vedtaget i Folketinget.

Det har skabt heftig omtale i udlandet, at Folketinget tidligere i dag vedtog den omdiskuterede lovpakke L87 og dermed gør klar til en lang række stramninger på asylområdet.

Nyheden om ændringer af udlændingepolitikken har ramt store amerikanske medier som CNN, NBC, Washington Post og Al Jazeera.

Særligt muligheden for at beslaglægge flygtninges værdigenstande, og den tre år lange venteperiode på familiesammenføring er blevet fremhævet af flere store britiske medier som for eksempel The Independent og The Telegraph, der efterfølgende også har sendt nyheden ud via twitter.

Også den britiske tv-station BBC fandt plads til dækningen af L87 i nyhedsudsendelsen.

Den britiske tv-station BBC har som mange andre internationale medier rettet fokus mod Danmark, efter Folketinget har vedtaget de nye stramninger af udlændingeloven.

Og det danske lovforslag er nået vidt omkring.

Den tidligere generalsekretær for FN, Kofi Annan, udtrykte bekymring på sin facebook-side og påpeger, at lovforslaget ikke "er i tråd med med den europæiske menneskeretskonvention, FN's konvention for børnerettigheder eller FN's flygtningekonvention, som Danmark ellers er en del af."

'Breaking news' skrev flere internationale medier, da folketinget vedtog asylstramningerne.

Opslået af DR Nyheder på 26. januar 2016