Udenlandske satiretegnere gør grin med asyllov og Venstre: Sandsynligvis det dummeste parti i verden

To britiske aviser udkommer i dag med satiretegninger af Den Lille Havfrue og statsministeren.

Udenlandske medier har skrevet meget om de danske udlændingestramninger over de seneste par døgn. (Foto: © Steve Bell, The Guardian)

Danmark - landet, der internationalt er kendt for vores kontroversielle satiretegninger, bliver nu selv genstand for satiretegninger i flere engelske aviser. Det sker, efter Folketinget i går eftermiddags vedtog en række stramninger af udlændingelovgivningen.

Således udkommer to store britiske aviser i dag med satiretegninger af Danmark. I The Guardian har satiretegner Steve Bell tegnet Venstre-formand og statsminister Lars Løkke Rasmussen i en nazi-uniform og ledsaget af teksten: ”Sandsynligvis det dummeste parti i verden”.

På tegningen står der Venstre med Carlsbergs skrifttype, og statsministeren er sat ind i et billede med en dansk gris og legoklodser.

https://twitter.com/guardian/status/692121891813867524

Også avisen The Independent har valgt satiretegningen til at illustrere gårsdagens flertal for at stramme udlændingeloven. Avisens tegner Dave Brown har tegnet Den Lille Havfrue iklædt smykker, en udrevet guldtand og en tegnebog fyldt med kontanter.

Avisen viser i øvrigt tegningen på sin forside ledsaget af overskriften ”Danmark vedtager ’Nazi-lignende" lovgivning.

The Independent har også lavet en satiretegning om de nye asylstramninger. (Foto: © Dave Brown, The Independent)

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1107489519301571