Udenlandske studerende er vilde med Danmark

Tre ud af fire udenlandske studerende vil gerne blive i Danmark, når de er færdige med deres uddannelse. Gode nyheder for det hungrende arbejdsmarked - men systemet spænder ben.

De danske uddannelsesinstitutioner er internationalt orienterede, fx er man god til at undervise på engelsk. Det gør dem populære blandt udenlandske studerende. (© Corbis)

Danmark mangler læger, ingeniører og it-eksperter - og det er der råd for. Udenlandske unge vil nemlig gerne studere i Danmark og de også gerne blive her og arbejde efter deres uddannelse. Men det er ikke nemt at få opholdstilladelse, skriver Ugebrevet Mandag Morgen.

Det er Undervisningsminsiteriet, der har fået lavet en undersøgelse blandt de udenlandske studerende, og som offentliggøres i dag.

Tre ud af fire vil blive

92 procent af de udenlandske studerende i Danmarker så begejstrede for deres ophold i landet, at de vil anbefale andre at tage et studieophold i Danmark. Og tre ud af fire siger, at de godt kunne tænke sig at blive i Danmark og arbejde, når de er færdige med deres uddannelse.

Men ifølge undersøgelsen støder de studerende fra Asien, Mellemamerika, Afrika og Australien mod forhindringer, både når de vil studere her i landet og efterfølgende, når de vil slå sig ned og arbejde her.

- Til en start er der fx meget lang sagsbehandlingstid og det betyder, at i stedet for at komme til semesterstart, så kommer de flere uger inde og det giver dem en dårlig start på studieopholdet, fortæller Lisbeth Bogh Frederiksen fra Det internationale kontor på Københavns universitet.

Også Dansk Industri kan bekræfte billedet af vanskelighederne med at få opholdstilladelse og den tunge sagsbehandlingstid.

Facebook
Twitter