Udenrigsministeriet advarer ikke mod rejser til terrorramt egyptisk by

Danskere kan med rejsevejledningen i hånden stadig rejse til den egyptiske by, hvor et hotel fredag aften blev angrebet af to bevæbnede mænd.

Der er atter turister ved poolen lørdag formiddag på hotel Bella Vista i den egyptiske badeby Hurghada. (Foto: Str © Scanpix)

Udenrigsministeriet har opdateret ministeriets rejsevejledning for Egypten efter angrebet fredag aften mod et hotel med danske turister i badebyen Hurghada.

Dagen før blev et hotel angrebet i hovedstaden Kairo.

Det overordnede sikkerhedsniveau er dog ikke ændret, og advarslerne er de samme som før.

- Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger i hele Egypten, skriver Udenrigsministeriet i rejsevejledningen.

Ministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser til Sinai-halvøen, hvor man finder turistdestinationer som Sharm el-Sheikh, og til "det øvrige Egypten".

- Dette gælder dog ikke rejser til det centrale Kairo, Alexandria, turistområderne langs Rødehavets vestkyst herunder Hurghada og Marsa Alam, skriver ministeriet.

Advarslerne er allerede skarpe

Med rejsevejledningen i hånden kan danskere altså stadig rejse til målet for fredagens angreb.

- Sikkerhedsniveauet i vejledningen er i forvejen højt. Nu er vi ved at skabe klarhed over situationen og det fremtidige sikkerhedsbillede, siger kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice Søren Vøhtz.

En svensker og to østrigere blev såret under fredagens angreb mod hotel Bella Vista.

Flere vidner har fortalt, at de to gerningsmænd viftede med et sort flag med hvid skrift, som er karakteristisk for Islamisk Stat. Omvendt nedtoner Egyptens turistminister angrebet og kalder det for et forsøg på væbnet røveri.

Angiveligt kom de to gerningsmænd til hotelområdet med båd og skød mod indgangen til hotellet. En af dem er meldt dræbt.

Opdateret kl. 12.41 med en kommentar fra Borgerservice.