Udflytning af arbejdspladser kan give længere ventetid for voldsofre

Erstatningsnævnet er plaget af længere sagsbehandlingstider. Udflytning til Viborg kan få negativ virkning.

Justitsminister Søren Pind kalder ventetiderne i Erstatningsnævnet "utilfredsstillende" i et svar til Folketingets retsudvalg. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Ofre for vold og andre forbrydelser kan risikere at skulle vente i længere tid på erstatning, fordi regeringen har besluttet at flytte Civilstyrelsen til Viborg.

Det fremgår af oplysninger fra Erstatningsnævnet, som hører under Civilstyrelsen, til Folketingets retsudvalg.

Her har Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti spurgt, hvor længe Erstatningsnævnet er om at behandle ansøgningerne, og om justitsminister Søren Pind (V) finder ventetiderne tilfredsstillende.

Det går ikke så godt. "Utilfredsstillende," er det ord, som ministeren bruger om situationen.

Allerede sidste år oplyste nævnet, at en manglende produktivitetsfremgang i 2014 var "klart utilfredsstillende."

Nu viser det sig, at ventetiden er øget. Gennemsnitligt gik der sidste år 112 dage med at få afgjort en ansøgning om erstatning.

I de foregående år lå ventetiden mellem 71 og 92 dage.

Ganske vist har Civilstyrelsen tilført "betydelige personalemæssige ressourcer" til Erstatningsnævnets sekretariat, men en gunstig effekt har endnu ikke vist sig, fremgår det af nævnets bidrag til justitsministerens svar til Peter Skaarup.

Stor udskiftning i personalet og et nyt elektronisk journalsystem har taget tid. Desuden vil udflytningen fra København til Viborg i 2017 få en negativ virkning, fremgår det.

/ritzau/