Udflytningen er over halvvejs: S og DF vil flytte endnu flere arbejdspladser

Regeringen vil afvente, til de to første flytterunder er helt afsluttet.

Dansk Folkepartis René Christensen (t.v.) og Socialdemokratiets Nicolai Wammen (S) ønsker begge flere arbejdspladser til provinsen. (© Scanpix)

Regeringens planer om at rykke statslige arbejdspladser væk fra hovedstadsområdet er nu over halvvejs.

4.800 ud af godt 7.900 arbejdspladser er blevet flyttet eller etableret i byer som Augustenborg, Randbøl og Rønne, viser en status fra regeringen.

Stod det til de to største partier på Christiansborg, så blev provinsområderne tilført endnu flere statslige arbejdspladser.

For eksempel har Socialdemokratiet længe foreslået at tilføre 1.000 nye medarbejdere fordelt på fire nye regionale skattecentre.

- Vi vil derudover løbende vurdere, om der er mulighed for at flytte flere arbejdspladser ud, siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

DF: Det skal ske helt løbende

Samme melding lyder fra Dansk Folkeparti, som ikke ønsker at sætte et tal på, hvor mange arbejdspladser der skal rykkes væk fra hovedstaden.

- Det skal ske helt løbende, og derudover skal man have en principbeslutning om, at hver gang noget nyt skal startes op, skal man først se på mulighederne for at gøre det i provinsen, siger finansordfører René Christensen (DF).

Han medgiver, at flytningerne i en periode kan føre til et produktionstab i de styrelser og institutioner, der skifter adresse.

- Når man starter flytningen, er der ingen tvivl om, at man i en periode får et produktionstab, særligt fordi det måske kun er 20 eller 30 procent af medarbejderne, der flytter med. Det skal man gå ind i med åbne øjne, siger René Christensen.

Minister: Vi vil gerne i mål

Minister for Offentlig Innovation, Sophie Løhde (V), vil ikke svare på, om regeringen ønsker at flytte flere arbejdspladser, før de første to flytninger er helt gennemført.

Nogle af flytningerne er først planlagt til at ske om et til to år.

- Jeg vil gerne i mål med de arbejdspladser, som vi har lovet bliver flyttet og etableret uden for København, før vi politisk begynder at diskutere flere flytninger, siger ministeren.

Facebook
Twitter