Udlandet: Danmark bedste sted at drive virksomhed

Både Lars Løkke Rasmussen og Helle-Thorning Schmidt vil sikre erhvervslivet bedre betingelser. Men ifølge udlandet er de allerede fremragende.

Danske politikere er bekymret for virksomheders rammevilkår, som ellers lovprises i udlandet.

Det lader til, at udlandet og danske politikere har hvert sit billede af Danmark.

For mens tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen foreslår at frede de danske virksomheder og give dem bedre betingelser for vækst, hylder udlandet Danmark som et af de bedste lande at drive en virksomhed i verden.

I den seneste undersøgelse fra Forbes glider Danmark ind på en andenplads over lande, som det er godt at drive virksomhed i - kun overgået af New Zealand.

- I Danmark er der lav korruption, høj innovation og et højt teknologisk niveau, siger redaktør på det anerkendte amerikanske erhvervsmagasin Forbes, Kurt Badenhausen, om Danmarks placering.

Førstepladser på stribe

Og han står ikke alene. Det seneste halve år har Danmark taget tre 1. pladser i lignende analyser fra giganter som Verdensbanken og Goldman Sachs, mens The Economist giver en førsteplads til hele Scandinavien.

Den amerikanske virksomhed Biogen ldec har netop investeret fire milliarder i Hillerød.

- Det danske forretninsmiljø er virkelig stabilt og posititvt for en forretning som os, siger Esther Alegria, administrerende direktør.

Lønniveau uinteressant

Hun bekymrer sig ikke så meget om høje lønudgifter.

- Vi tænker mere på at producere kvaitetsmedicin, siger hun.

Dansk Industri udtalte i denne forbindelse onsdag i TV-Avisen:

- Hvis du ser på alle de ting, der er afgørende for at drive virksomhed, klarer vi os rigtig godt, når det drejer sig om uddannelsessystem, forskning, vores infrastruktur vores offentlige sagsbehandling. Men vores omkostninger er for høje, og der klarer vi os rigtig, rigtig dårligt.

Ledighedsproblem

Lars Andersen direktør i Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd mener, at de danske virksomheder har gode betingelser.

- De står ikke på nogen brændende platform, men vi støtter tanken om, at erhvervslivet skal fredes for at sikre danske arbejdspladser, for vi har et ledighedsprobleem, siger Lars Andersen.

Helle Thorning-Schmidt slog mandag fast, at hun er enig med sin forgænger.

- Vi har ikke nogen planer om at hæve skatter- og afgifter. Jeg tager det her som et positiv udsagn fra Lars Løkke Rasmussen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Facebook
Twitter