Udlandsdanskere sender børn til genopdragelse i Danmark

Det er ikke kun indvandrere her i landet, der sender deres børn til hjemlandet for lære deres rødder at kende. Udlandsdanskere sender i stor stil børn på kostskoler i Danmark.

Rygsækken på ryggen og så hjem til Danmark for at lære om dansk kultur og sprog. (© Corbis RF/Scanpix)

Danske forældre, der bor i udlandet, sender i stigende grad deres børn hjem til Danmark for at lære dem at blive mere danske.

Faktisk kommer flere hundrede børn af danske forældre med permanent ophold i udlandet hjem for at lære dansk sprog og kultur og omgangsform at kende, viser en rundringning til en række kostskoler og gymnasier, som gratisavisen 24timer har foretaget.

Danske rødder stikker dybt

Formålet er helt klart: Børnene skal blive bedre til dansk sprog og kultur og holde fast i deres danske rødder, siger blandt andre kostskoleinspektør Søren Børgesen, Bagsværd Kostskole.

- Det er vigtigt for mange forældre, at deres børn holder fast i danske værdier. De skal have større bevidsthed om kulturen, sproget og det danske samfund, siger han til avisen.

I Danmark betragtes det i brede politiske kredse som et problem, når herboende børn med udenlandske forældre sendes på "genopdragelse" i hjemlandet.

Facebook
Twitter