Udnævnelsen af Rolighed godkendt

Socialdemokratiets forretningsudvalg har blåstemplet statsministerens udnævnelse af Arne Rolighed som ny sundhedsminister, selv om det skete i strid med partiets egne love. Ifølge vedtægterne skal en socialdemokratisk minister have været medlem af partiet i mindst to år. Arne Rolighed har kun været medlem nogle få dage.

Socialdemokratiets forretningsudvalg har blåstempletpartiformand og statsminister Poul Nyrup Rasmussens udnævnelse afdirektør i Kræftens Bekæmpelse Arne Rolighed som nysocialdemokratisk sundhedsminister, selv om det formelt set varsket i strid med partiets egne love.

- Vi har taget udnævnelsen af Arne Rolighed til efterretning,oplyste Socialdemokratiets organisatoriske næstformand, LeneJensen, efter forretningsudvalgets møde i Statsministeriet.

Ifølge Socialdemokratiets vedtægter skal en socialdemokratiskminister have været medlem af partiet i mindst to år. Den nysundhedsminister Arne Rolighed har kun været medlem af partietnogle få dage.

Reglen blev indført tilbage under tidligere statsminister AnkerJørgensen, da han udnævnte Lise Østergaard til minister. Hun varikke medlem af partiet, og det skabte udtilfredshed.

Det er derfor en klar overtrædelse af partiets egne love, atArne Rolighed er blevet minister, men sagen er nu løst, og ArneRolighed kan sætte sig i sin ministerstol.

Sagen kører ikke videre med mindre, at partimedlemmer gør dettil en anliggende for partiets hovedbestyrelse eller kongres.

Facebook
Twitter