Udskældt vognmandsfirma om chaufførers forhold: Loven er overholdt

Kurt Beier Transport bliver undersøgt af politiet for tvivlsomme forhold for udenlandske chauffører.

Fagforeningen 3F har i skarpe vendinger kritiseret forholdene for op mod 200 filippinske lastbilschauffører, der har levet i containere i en lejr i Padborg. (© Fagbladet 3F)

Firmaet Kurt Beier Transport, der bliver undersøgt af politiet for brud på loven om menneskehandel, mener ikke at have gjort noget strafbart.

Politiet ransagede tirsdag firmaets adresse i Padborg, efter at 3F havde afsløret, at chauffører fra Filippinerne har boet under tvivlsomme forhold, haft lange arbejdsdage i lastbilen og lønninger på ned til 15 kroner i timen.

Men Kurt Beier Transport venter ikke, at sagen fører til noget. Sådan lyder det fra firmaets advokat, Anders K Németh.

- Kurt Beier Transport A/S samarbejder fuldt ud med politiet i undersøgelsen af de forhold, der har været omtalt i dagspressen de seneste dage.

- Jeg er ganske overbevist om, at det ved undersøgelsens afslutning vil kunne konstateres, at der ikke på nogen måde er sket overtrædelser af gældende lovgivning.

Firmaets direktør, Karsten Beier, ønsker ikke at stille op til interview.

Flere filippinere afhørt

I forbindelse med politiaktionen tirsdag tog 22 filippinske og 4 srilankanske chauffører frivilligt med politiet for at afgive forklaring om deres forhold, oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi.

Politiets rolle er blandt andet at undersøge, om filippinernes forhold, som de kalder "spartanske", er så ringe, at der er tale om en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om menneskehandel.

3F Aabenraa har haft kontakt til nogle af chaufførerne, der blandt andet kritiserer deres arbejds- og boligforhold.

Nogle af dem har optaget videoer fra lejren, der blandt andet viser en skumgummimadras på gulvet i en lastbilanhænger og simple, interimistiske køkkenforhold. Du kan se nogle af videooptagelserne neden for:

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter