Udskældte teltlejre lukkes ned til efteråret

Teltlejrene i Haderslev, Herning, Næstved og Thisted lukkes ned på grund af det faldende antal asylansøgere.

Det er positivt for naboerne og kommunen, at teltlejren i Næstved lukker, mener borgmester Carsten Rasmussen (S). (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

De længe diskuterede teltlejre, hvor hundredvis af asylansøgere har boet siden sidste år, bliver nu tømt.

Det bekræfter borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen (S) over for DR.

- Der kommer ikke flere flygtninge til teltlejrene nu, og nye asylansøgere vil blive placeret på andre steder med kapacitet til det, siger Carsten Rasmussen.

Baggrunden for lukningen er, at der ikke længere er behov for så mange indkvarteringspladser på grund af de faldende asyltal i Danmark.

- Det er positivt, fordi vi har haft mange udfordringer med omkring 400 flygtninge, og vi har ikke været myndigheden, da lejren er drevet af Langeland Kommune, siger Carsten Rasmussen.

- For naboernes og kommunens skyld er jeg glad for, at vi har fået en slutdato, fortsætter han.

Lukningen gælder alle tilbageværende teltlejre i Danmark, der tæller Thisted, Herning og Næstved.

Det er i alt 4.800 pladser på asylcentre, der bliver lukket, mens cirka 2.000 pladser omdannes til beredskabspladser i tilfælde af nye flygtningestrømme.

Beboerne i teltlejrene bliver i løbet af september overflyttet til eksisterende opholdcentre, hvor der i alt er plads til cirka 14.000 indkvarterede, men i øjeblikket kun 9.600 indkvarterede.

Også i Thisted vækker beslutningen glæde hos borgmester Lene Kjeldgaard Jensen (V):

- Jeg synes, det er en rigtig beslutning, regeringen træffer. Jeg skal da gerne indrømme, at det har været svært at drive center i en teltlejr i forhold til i en etableret lejr, men det var den mulighed, der var, siger hun.

Mandag besluttede Udlændingestyrelsen, at teltlejren i Haderslev skulle lukkes per 1. september.

36 personer søgte i sidste uge asyl i Danmark. Det er det laveste ugentlige asyltal, der er registreret, siden regeringen indførte midlertidig grænsekontrol i januar i år.

Artiklen er opdateret med kommentar fra Lene Kjeldgaard Jensen, borgmester i Thisted.

Facebook
Twitter