Udstillet læge: Region Hovedstaden misbruger mit Facebook-indlæg

En af de læger, der bliver udstillet af Region Hovedstaden mener, at Region Hovedstaden bevidst misforstår ham som led i en spin-strategi om akuttelefonen 1813.

Region Hovedstaden har misbrugt Morten Krause Nielsens udsagn på Facebook, som ikke er en opfordring til chikane, siger han til DR Nyheder.

Morten Krause Nielsen blev noget overrasket, da han læste en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden tirsdag.

- Jeg tænkte, hvad sker der, siger han til DR Nyheder.

Region Hovedstadens hjemmeside kunne han se sig selv gengivet i en pressemeddelelse under overskriften Chikane-opkald til akuttelefonen 1813.

Debat i lukket forum

"Det må ikke ske, at 1813 ved [en stikprøve i andre regioner] ikke er langsomst. Det vil være for stor en PR-gevinst for Region H. Derfor: Hav et øje på telefonkøen og gå alle på telefonen, hvis ventetiden kommer over 5 min.", skriver en læge eksempelvis.

Sådan står der i Region Hovedstadens pressemeddelelse.

Formuleringen har Region Hovedstaden taget fra en debattråd på et lukket forum for praktiserende læger, der diskuterer den nye akuttelefon 1813.

Ikke opfordring til chikane

Men Morten Krause Nielsens udsagn på Facebook er ikke en opfordring til at chikanere akuttelefonen 1813, og han føler sig derfor misbrugt af Region Hovedstaden.

- Det er bevidst spin fra Region Hovedstaden. Hvis man læser de linjer, der står før, kan man jo godt se, at det jeg opfordrer til er, at vi der kører lægevagt i de andre regioner skal vise, at vi er de bedste.

- Svend Hartling (koncerndirektør i Region Hovedstaden, red) og regionens presseafdeling, som har brugt det som eksempel, er jo ikke uintelligente mennesker. Hvis de læser hele mit indlæg, så kan de godt se, at meningen ikke er at opfordre til chikane. Ikke desto mindre er det blevet udlagt på den måde, og det synes jeg er foragteligt, at de bruger den slags metoder. Morten Krause Nielsens fulde Facebook-indlæg lød:

"Jeg vil i den forbindelse gerne gøre opmærksom på, at vi også godt kan stramme op på ventetiderne i de andre regioner - det er ved disse stikprøver ikke kun 1813, men også vores lægevagt, som bliver målt. Det må ikke ske, at 1813 ved en sådan stikprøve ikke er langsomst. Det vil være for stor en PR-gevinst til Region H. Derfor: Hav et øje på telefonkøen og gå alle på telefonen, hvis ventetiden kommer over 5 min."

Opråb om at være hurtige

Indlægget er altså et opråb til sine lægekollegaer om at være hurtige på telefonen, så ventetiderne til lægevagten i de øvrige regioner bliver minimeret.

I de øvrige regioner er det læger, der står for hele lægevagten, mens det i Region Hovedstaden er sygeplejersker, der foretager visitationen af patienter, hvilket har fået mange læger på barrikaderne, da de gerne vil varetage den funktion.

Morten Krause Nielsen kører selv lægevagt i Aalborg. Han mener, at det bedste lægerne kan gøre i deres kamp for at overbevise regionerne om, at det skal være læger og ikke sygeplejersker, der visiterer lægevagten fremover er at sætte et godt eksempel ved blandt andet at have lave ventetider.

- Jeg synes, at vi skal skærpe os. Vi kan ikke troværdigt kritisere 1813, hvis vi ikke er knivskarpe på, at vi gør alt hvad vi kan for at holde ventetiderne nede, siger Morten Krause Nielsen.

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Region Hovedstaden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk