Udstilling viste på mere end én måde en 'barsk natur': Voldsomt vejr ødelagde det meste

En stormflod ødelagde alle værker på nær én i kunstudstillingen "Wadden Tide".

Udstillingen skulle portrættere den "barske natur" ved Vestkysten. Det må man sige, den gjorde. (Foto: © Anna Ankerstjerne)

På Vestkysten er de vant til naturens luner med kraftigt blæsevejr, og at havet viser tænder.

Men det voldsomme vejr i går har oversvømmet og ødelagt kunstudstillingen "Wadden Tide", der var udstillet på Blåvandshuk Strand.

Kunstudstillingen satte fokus på naturens kraft, som er ude af vores hænder, og som hele tiden ændrer landskabet på Danmarks vestligste punkt. Omdrejningspunktet var sand og vand og efter gårsdagens storm, blev det meget tydeligt, at sand er et foranderligt materiale.

For vandet kom og tog alle værkerne, der var placeret i sandet, på nær ét - og udstillingen står ikke til at redde.

Sådan så kunstværket "Head-in-the-sand" af Kåre Frang ud for et par dage siden, og sådan ser det ud nu. (Foto: © Anna Ankerstjerne, Anna Ankerstjerne / Foto: © Anja Ankerstjerne, Anna Ankerstjerne)

Det er et paradoks, at det netop blev en stormflod, der ødelagde kunstværkerne, for Blåvandshuk opstod i sin tid ved en stormflod.

- Udstillingen har netop handlet om den barske natur ved Vestkysten, som er ude af vores kontrol. Det, at værkerne ender med at blive ødelagt af stormflod, er netop et bevis på det, fortæller projektleder for Wadden Tide, Anna Ankerstjerne.

Varde Kommune har været i fuld gang med oprydningsarbejdet på stranden, fortæller chef for Kultur og Fritid i Varde Kommune, Karsten Rimmer.

- Det var nogle store skulpturer og kunstværker, der var udstillet, så det er ikke bare lige at gå ned med en trillebør og rydde op. Det har krævet et større arbejde, siger han.

Sådan så udstillingen ud, før uvejret tog den:

Udstillingen åbnede den 31 august, og værkerne skulle gerne været blevet stående hele september måned, inden de blev taget ned.

- Vi er mange gange blev spurgt, om vi kan forlænge udstillingen til efterårsferien, men desto længere vi kommer ind i efteråret, desto større bliver risikoen for, at vi får storme. Det blev jo sørgerligt aktuelt igår, siger Karsten Rimmer.