Udvist iraner hiver tuneserlov i retten

En udvisningsdømt iraner indledte mandag i Østre Landsret en helt usædvanlig retssag mod konsekvenserne af den såkaldte tuneserlov fra 2008.

Efter fire år i Center Sandholm i Nordsjælland har Elias Karkavandi indledte en retssag mod konsekvenserne af den såkaldte tuneserlov fra 2008, der kraftigt strammede reglerne for de i alt 34 personer, der lever i Danmark på tålt ophold.

Han skal bo i køjeseng i Center Sandholm, spise kantinemad og leve for 7,90 kroner om dagen. Og så skal han melde sig til politiet tre gange om ugen.

34 personer på tålt ophold

Det er på fjerde år vilkårene for den udvisningsdømte iraner og forhenværende hashvagt på Christiania Elias Karkavandi, der nu har fået nok af livet i køjesengen.

Derfor indledte han mandag i Østre Landsret en helt usædvanlig retssag mod konsekvenserne af den såkaldte tuneserlov fra 2008, der kraftigt strammede reglerne for de i alt 34 personer, der lever i Danmark på tålt ophold.

Tuneserloven blev vedtaget i al hast efter, at det kom frem, at en terrormistænkt tuneser - der dog aldrig er dømt for noget - boede tæt på Muhammedtegner Kurt Westergaard.

Lov gælder selvom iraner ikke er terrorist

Men selvom Elias Karkavandi altså hverken er tuneser eller terrormistænkt, så gælder loven også for ham.

- Loven er en uanstændig og uigennemtænkt signallovgivning, lød det mandag fra iranerens forsvarer, Christian Dahlager.

- Han er i praksis frihedsberøvet, og tiden er nu inde til, at det hører op, lød det fra forsvareren med henvisning til, at opholdet i Sandholmlejren i princippet først får en ende, når præstestyret i Teheran enten pensionerer sig selv eller skifter holdning til anderledes tænkende som den kristne Karkavandi.

Afgørelse i det nye år

Men ifølge Kammeradvokaten - der forsvarer Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations standpunkt i sagen - så bør Karkavandi ikke undslippe hverken lejrlivet eller kantinens daglige råkost endnu.

- Der kommer et tidspunkt, hvor proportionaliteten skrider, men det er ikke indtrådt endnu, sagde Flemming Orth fra Kammeradvokaten.

Østre Landsret ventes at træffe afgørelse i sagen den 7. januar.

Facebook
Twitter