Udviste Fisfis kan måske komme tilbage til Danmark - domstol afgør sagen i år

Den fynske bandeleder Fisfis blev udvist sidste år, men det kan være sket i strid med menneskerettighederne.

Gammelt billede af den tidligere bandelder i Odense, Fisfis, taget af Fyns Politi. (© Fyns Politi)

I dag undgik den kriminelle Gimi Levakovic at blive udvist på grund af kriminalitet, da Højesteret afgjorde, at hans familie i Danmark står i vejen for en udvisning.

Men sådan gik det ikke den tidligere fynske bandeleder Fisfis med det borgerlige navn Mahmoud Khalil Salem, der i 2011 fik en udvisningsdom. Sagen vakte debat, fordi har otte børn og en kone i Danmark.

Sidste år blev den statsløse palæstinenser hentet af politiet, der satte ham på et fly og løslod ham i Libanon.

Men selvom Fisfis ifølge sin advokat siden da har boet i Libanon hos nogle familiemedlemmer, så kan det være, at han en dag kommer tilbage til Danmark.

- Han håber på at komme tilbage til Danmark, fortæller Michael Juul Eriksen, der er advokat for Fisfis og også har repræsenteret Gimi Levakovic under sagen i Højesteret.

Efter dommen i 2011 valgte Fez Fez og advokaten at sende sagen videre til Menneskerettighedsdomstolen, og forleden meldte domstolen ud, at de i år vil træffe afgørelse i sagen, der handler om, hvorvidt den danske udvisning af Fisfis strider mod menneskerettighederne.

Det kan skabe en speciel situation, når menneskerettighedsdomstolen senere på året afgør, om hans udvisning strider mod menneskerettighederne, oplyser advokaten.

For domstolen afgør ikke, om han reelt kan komme tilbage til Danmark, hvor han har indrejseforbud. Så spørgsmålet er, om danske myndigheder vil lade ham rejse ind.

- Vi har ikke været i den situation før, siger Michael Juul Eriksen.

Fisfis fik ingen penge med fra staten til at etablere sig i Libanon. Hvad han nu bruger tiden på, ved advokaten ikke.