Uffe Ellemann: Seidenfaden er en tyveknægt

Forhenværende udenrigsminister og redaktør Uffe Ellemann-Jensen kalder Tøger Seidenfaden for en tyveknægt i sagen om "Jæger - i krig med eliten".

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) retter voldsom kritik imod Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, der i går trykte jægersoldaten Thomas Rathsacks bog om Afghanistan i et særtillæg. Uden tilladelse fra forfatter og forlag og uden at afvente rettens stillingtagen til, om bogen skal bremses. Det skriver Kristeligt Dagblad.

- Jeg mener, Tøger Seidenfaden sætter sig selv over loven. Han kortslutter retssystemet ved at fare ud, inden retten har haft mulighed for at bedømme, om der er rimelig grund til at nedlægge fogedforbud. Det kan han ikke tillade sig.

- Den anden ting er, at han tyvstjæler en bog fra et forlag og forfatteren. Det er forbudt - også for chefredaktører. Det her lugter langt væk af smart markedsføringsfif. Men de har vist også elendige oplagstal på avisen, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Tøger er en tyveknægt

Hvordan mener du, at ytringsfriheden bliver misbrugt? - Der er efterhånden ingen grænser for, hvad man gør i ytringsfrihedens navn. Man blæser på retssamfundet og de demokratiske spilleregler. Det er fuldstændig latterligt, siger han.

Tøger Seidenfaden fik i 1995 en betinget dom på 20 dages fængsel, for at trykke socialdemokraten Ritt Bjerregaards "Kommisærens dagbog".

- Det må være en skærpende omstændighed, at han har begået samme forbrydelse før. Han er en tyveknægt - simpelthen! Og jeg går ud fra, at han ender i spjældet denne gang. Så kan han sidder der og lege Viggo Hørup (Politikens grundlægger, red.), siger Uffe Ellemann-Jensen.