Uffe Holm filmer sig selv under kørsel: 'Jeg gør det aldrig igen'

Den kendte komiker har adskillige gange brudt loven under bilkørsel.

Komikeren Uffe Holm lover, at han aldrig mere vil have vil filme med sin telefon i hånden, når han sidder bag rattet. Arkivfoto (Foto: martin sylvest andersen © Scanpix)

Den danske komiker Uffe Holm er ikke stolt af sig selv. Adskillige gange har han nemlig filmet sig selv med sin mobiltelefon, mens han har kørt bil, uden at telefonen har været placeret i en holder.

Det viser en gennemgang af komikerens Instagram-profil.

- Det sker aldrig mere, siger Uffe Holm og uddyber:

- Det er kommet af, at man er en generation, der er opvokset uden en telefon. Man må jo gerne spise en is eller en fransk hotdog, mens man kører. Og det er ikke for at forsvare noget, men det har nok gjort, at man ikke har tænkt så meget over det, siger han.

Uffe Holm er ikke den eneste kendte dansker, som ikke altid er lige god til at holde fingrene fra sin telefon, når de befinder sig bag rattet.

DR Nyheder har i dag kunnet fortælle, at både iværksætterguruen Martin Thorborg og Youtube-stjernen Alexander Husum har forbrudt sig mod de danske færdselsregler med håndholdte videoer bag rattet.

En praksis, der er både ulovlig og dybt problematisk, fortæller Rådet for Sikker Trafik.

- De skal forestille at være rollemodeller, og det er da fuldkommen forkasteligt, hvis de risikerer deres eget og især andres liv, fordi de skal promovere sig selv, siger Mogens Kjærgaard Møller, der er administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Uffe Holm: Jeg vil ikke være til fare for andre

Blandt eksemplerne fra komikerens Instagram-profil er en video, hvor Uffe Holm taler om en landsholdssang af sangeren Joey Moe.

Flere steder i videoen drejer han sin mobiltelefon over mod sangeren, der sidder på passagersædet, hvilket tydeligt viser, at telefonen er håndholdt.

Videoen er blevet set mere end 101.000 gange blandt komikerens 290.000 følgere.

Uffe Holm forklarer, at han nogle gange har holdt sin telefon i den ene hånd under kørsel. Han slår dog fast, at det kun har været steder, hvor der ikke er trafik. Desuden har hastigheden været lav.

Han erkender dog, at han har et særligt ansvar, når han overtræder loven i sine videoer.

- Jeg har et ansvar, og jeg vil selvfølgelig stoppe med det. Jeg vil ikke bevidst bryde loven eller være til fare for andre i trafikken. Jeg havde en holder i min gamle bil, som jeg har solgt, og har ikke fået købt en holder til min nye. Så det vil jeg gøre nu, siger Uffe Holm.

Facebook
Twitter