Ugebladet Tæt På lukker: ’Vi var kun 5.000 eksemplarer om ugen fra, at det gik op'

Ugebladet nåede at eksistere i lidt over halvandet år.

Tæt På skrev om kendte og kongelige, og mente at der var plads til en spiller mere på ugebladsmarkedet. I dag lukker bladet efter 20 måneder på markedet. (Arkivfoto) (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

At overtage verdensherredømmet på ugebladsmarkedet. Det var missionen for ugebladet Tæt På, da de glittede sider ramte bladkioskernes hylder i november 2016.

Sådan gik det ikke, for i dag udkommer bladet for sidste gang, skriver Ekstra Bladet.

Det bekræfter chefredaktør Per Kuskner overfor DR Nyheder.

- Ja, den er god nok. Men det er okay, for vi har længe kæmpet på et marked, der er for nedadgående, siger han.

Det er rigmanden Karsten Ree, der har været hovedinvestor bag ugebladet, som skulle være en konkurrent til Se og Hør og Her & Nu. Men nu har han altså klappet kassen i.

- Det er ingen hemmelighed, at bladet har givet underskud længe. Og selv en mand med dybe lommer får på et tidspunkt nok af at tabe penge, siger ansvarshavende direktør Erling Tind Larsen til Ekstra Bladet.

Så tæt på

Per Kuskner fortæller til DR Nyheder, at den fem mand store redaktion blev ved med at kæmpe, fordi de var tæt på at få det til at løbe rundt.

- Vi var kun 5.000 eksemplarer om ugen fra, at det gik op økonomisk. Jeg tror selv, at den primære grund til, at vi må lukke er, at hr. og fru Jensen simpelthen ikke vidste, at vi fandtes.

Netop markedsføring har været det største stridspunkt mellem bladets redaktion og investor Karsten Ree, fortæller chefredaktøren.

- Karsten (Ree, red.) mente bare, at hvis folk så bladet nede i kasselinjen, så ville de købe det. Men altså, vi kan ikke klandre Karsten for noget, det har været en fest i lidt over halvandet år.

Og feste er netop, hvad bladets redaktion skal i dag, hvor bladet for sidste gang er at finde i landets kiosker.

- Vi går ud med stil og et brag. Vi skal ud og have et glas vin med redaktionen, og så skal vi bare se at komme videre, siger Per Kuskner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter