Ulovlig produktion og salg af kosttilskud

Virksomhed i Odsherred - beliggende tæt ved medicinalvirksomheden Lundbeck i Lumsås - er blevet afsløret i ulovligt produktion og salg af kosttilskud.

En virksomhed i Odsherred - beliggende tæt ved medicinalvirksomheden Lundbeck i Lumsås - er blevet afsløret i ulovligt produktion og salg af kosttilskud.

En virksomhed i Odsherred - beliggende tæt ved medicinalvirksomheden Lundbeck i Lumsås - er blevet afsløret i ulovligt produktion og salg af kosttilskud.

Det fortæller jurist i Fødevarestyrelsen, Maria Christensen:

- Efter en anmeldelse tog vi på kontrolbesøg på virksomheden Designgruppen i Lumsås, hvor der ikke er registeret nogen fødevarevirksomhed, fortæller hun.

Fødevarekontrollens Rejsehold konstaterede, at der foregik produktion af kosttilskud på adressen.

Men virksomheden må hverken fremstille, sælge eller markedsføre kosttilskud uden at være autoriseret til det af fødevareregionen.

Derfor beslaglagde Rejseholdet virksomhedens varelager, herunder råvarer til produktionen samt færdigproducerede kosttilskud. Virksomheden blev desuden bedt om at lukke hjemmesiden ned.

Den slags overtrædelse plejer at koste en bøde på 5.000 eller 10.000 kroner.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med virksomheden for at høre, hvordan den stiller sig til konfiskation og mulig bøde.

Forbrugere, der har købt kosttilskud via hjemmesiden www.nutrion-trade.co.uk, bør kassere produkterne eller levere dem tilbage til virksomheden Designgruppen, Nordre Strandvej 2 i Lumsås ved Nykøbing Sjælland, lyder opfordringen fra Fødevarestyrelsen.

Fødevareminister Henrik Høegh og Folketingets partier har netop afsat 3,2 millioner kroner til at styrke kontrollen med kosttilskud i det nye fødevareforlig.

- Fødevarestyrelsen vil bruge flere ressourcer til at finde frem til udenlandske hjemmesider, der markedsfører ulovlige produkter til danske forbrugere, siger Henrik Høegh til Ritzau.

Facebook
Twitter