Ulovligt at leje sin bolig ud til turister

Det er ulovligt at udleje sin private bolig ud til turister, hvis man ikke har en tilladelse fra kommunen.

En stor del af turisterne i København bor i private lejligheder, men det er ulovligt at udleje sin bolig på den måde.

På hjemmesiden Airbnb.com og på mange andre udlejningsbaser udlejer rigtig mange danskere deres private boliger ud, men det er ulovligt, hvis man ikke har en godkendelse fra kommunen.

Udlejerne bryder nemlig lejeloven, når de tjener penge på at have turister overnattende, fastslår både Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Lejernes Landsorganisation i MetroXpress.

I København er der lige nu 4.200 private boliger til udlejning via Airbnb.com.

I strid med loven

- Formelt set er det i strid med boligreguleringsloven, hvis man udlejer sin bolig til ferie-formål eller midlertidig benyttelse. Man må ikke bruge den til andet end helårsbeboelse uden at have kommunalbestyrelsens samtykke, og det er det, man forbryder sig mod, siger fuldmægtig Nils Hein fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.

Cheføkonom Jesper Larsen fra LLO er enig.

- Hvis man lejer sin lejlighed ud nogle uger om året, så er det i strid med reglerne for benyttelse af boliger. De skal bruges til beboelse og ikke hotelvirksomhed, siger han.

Uklare regler

Airbnb står uforstående over for tolkningen af loven.

- Airbnb hjælper folk til at tjene penge ved at sætte dem i stand til af og til at leje deres hjem ud til rejsende, der leder efter unikke overnatningsmuligheder. Reglerne på området er uklare, siger Kim Rubey, kommunikationschef for Airbnb til avisen.

/ritzau/

Facebook
Twitter