Ulv fotograferet på Norddjurs

En ulv er blevet set af en borger på Norddjurs. Miljøstyrelsen ved endnu ikke, om det er en, for egnen, ny ulv, eller om det er en af ungerne fra Ulfborg-kuldet.

Enlige ulve slår sig nogle gange ned i et egnet territorium uden mage. Overvågningen af ulven skal afklare, hvorvidt dette kan vise sig at være tilfældet. (Foto: Lars Kejser/Miljøstyrelsen © Lars Kejser)

Efter flere måneders stilhed modtog Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet i denne weekend billeder af en ulv på Norddjurs i det østlige Jylland. Billederne er taget henholdsvis den 8. juli og den 5. august.

Miljøstyrelsen skriver i sin pressemeddelelse, at de har bekræftet, at det er en ulv, og at de formoder, at det er den samme ulv, der er affotograferet på de to billeder, en borger har sendt ind.

Det sker efter flere måneder uden ulvehyl. Således har der været flere meldinger om, at ulveunger er listet til Tyskland, og Landbrugsavisen beskrev i starten af august, hvordan den nyoprettede ulve-telefonlinje nærmest ikke havde været i brug, siden den blev aktiveret den 1. juli.

Forskerne vil nu gennem DNA-analyse af afføring fra ulven undersøge, om det er en af de otte hvalpe, der i foråret 2017 blev født i Vestjylland, eller om det er en hidtil ukendt ulv.

Det vides ikke, om ulveparret fra Ulfborg har fået flere unger end de otte fra 2017, men ifølge Miljøstyrelsen er fire ud af de otte unger blevet set i Tyskland. En femte ulveunge blev tidligere i år kørt ned af en bil.

Miljøstyrelsen appellerer til, at man sender billeder og information ind til ulv@nathist.dk, hvis man spotter en formodet ulv i Danmark.

FacebookTwitter