Ulv spottet i Nordjylland - Er ulven tilbage i Danmark?

Det tyder på, at ulven er tilbage i den danske natur. For det er lykkedes for et øjenvidne at tage en række billeder af en ulv i Nordjylland.

(Foto: © Brugerbillede, DR)

Den sidste vildtlevende danske ulv blev skudt i 1813. Men nu tyder fotografier fra Nordjylland på, at ulven er tilbage i den danske natur. Det skriver Morsø Folkeblad.

Ulven blev set i Hanstholm Reservatet i Nationalpark Thy, hvor spotteren, Kim Frost fra Nykøbing, tog en serie billeder af ulven. Kim Frost er selv helt sikker på, at der er tale om en ulv. Og naturinteresserede venter nu i spænding på at få det bekræftet.

- Det er meget bemærkelsesværdigt, og det ser godt ud, men vi skal lige vente, indtil vi har taget nogle dna-prøver af afføring eller noget lignende, siger naturvejleder Morten DD Hansen til dr.dk og fortsætter hurtigt:

- Hvis det holder vil den her dag være en, vi husker. Det 9/11 for naturhistorien. Så vi håber meget, den holder, siger han.

Et spørgsmål om tid

For tre år siden var der meldinger om, at nogen havde set en ulv i Sydjylland. Men den blev aldrig fotograferet. Syd for grænsen bliver der til gengæld ofte observeret ulve. Og netop derfor er det ikke usandsynligt, at ulven er kommet til Danmark.

- Det har kun været et spørgsmål om tid, for ulvebestanden syd for grænsen er i vækst, og unge ulve kan vandre langt, forklarer Morten DD Hansen.

Han forklarer, at vi i Danmark har et rigt dyreliv i skovene, men at vi mangler netop et dyr som ulven:

- Så længe vi ikke har top-rovdyret er målet ikke fuldendt. Vi har også brug for det store rovdyr, siger han.

Ulven tager husdyr

Og hvis det viser sig at være en ulv, som spotteren har set, er Morten DD Hansen bekymret for, om den overhovedet vil få lov til at leve vildt i Danmark.

- Den tager jo husdyr. Også får og hunde. Det er jo et rovdyr. Så det gode spørgsmål er, om man er villig det, siger han.

Ulven er ikke farlig for mennesker.

  • (Foto: © Brugerbillede, DR)
  • (Foto: © Brugerbillede, DR)
  • (Foto: © Brugerbillede, DR)
  • (Foto: © Brugerbillede, DR)
  • (Foto: © Brugerbillede, DR)
  • (Foto: © Brugerbillede, DR)
1 / 6