Ulve-sensation: Danmark har sandsynligvis første ulvekobbel i mindst 200 år

Optagelser af dyrehyl tyder med stor sandsynlighed på, at to voksne ulve og deres unger har slået sig ned i Jylland. Hør optagelserne her.

To voksne ulve og deres unger lever formentlig et sted i Jylland.

Det er ifølge videnskab.dk konklusionen på de analyser, som en engelsk ulvehylsekspert har foretaget af lydoptagelser fra Ulvetracking Danmark, en gruppe ulveentusiaster, som arbejder for at registrere ulve i Danmark.

Zoolog Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet kalder det "en af de største ulve-sensationer, vi har haft inden for de seneste år."

- Nu har vi siden 2012 været sikre på, at vi har haft ulve i Danmark, og det her er det næste skridt imod, at vi får etableret en mindre ulvebestand, siger han til DR Nyheder.

- Det tyder på, at vi har vores første kobbel i måske langt mere end 200 år.

Fodspor også registreret

Optagelserne fra Ulvetracking er lavet et ikke-oplyst sted i Jylland i januar måned, og ifølge analyserne er der formentlig tale om et ulvepar og en eller to unger født i 2013.

Resultaterne forstærkes yderligere af, at Ulvetracking har registreret, hvad der menes at være ulvefodspor i samme ikke-oplyste område.

Husdyr udgør lille del af ulvekosten

Tidligere har vi set får blive taget af ulve. Alligevel er der ikke grund til stor bekymring, lyder det fra Mogens Trolle.

- Vi ved fra Tyskland og andre lande i Europa, at så længe der er rigeligt med byttedyr, så er den procentdel af ulvens kost, som udgøres af husdyr, meget lille. Vi kommer ikke uden om, at de engang imellem snupper et husdyr, men de vil først og fremmest leve af hjorte i Jylland, siger han.

Når det gælder ulves angreb på mennesker, er risikoen for angreb langt mindre. Mogens Trolle peger således på, at der i Italien er flere hundrede ulve, som man ikke har haft problemer med i 150 år.

- Alle statistikker og erfaringer fra Europa fra de sidste mange år tyder på, at sandsynligheden for at blive angrebet af en ulv i vores del af verden er utroligt lille, siger han.

Hør Ulvetracking Danmarks optagelser af dyrelyde, som ifølge analyser formentlig tilhører et ulvepar og en eller to unger født i 2013, øverst i artiklen.