Ulvedrab ved Ulfborg blev fanget på kamera: Her er videoen

Nedskydningen af ulven har pustet til gløderne i den allerede ophedede ulvedebat. DR har optagelser, som viser ulvedrabet.

En 66-årig mand er sigtet for at have skudt ulven, der er fredet. (Foto: © Ulla Pipaluk Zobbe og Lars Lorentsen, DR Nyheder)

Mandag i sidste uge blev en ulvetæve skudt på en mark øst for Ulfborg i Vestjylland. Samme dag blev en 66-årig mand fra lokalområdet sigtet for at have dræbt ulven.

Nedskydningen fandt sted midt i en verserende og meget polariseret debat, om hvorvidt ulven overhovedet har en plads i Danmark længere. Og den specifikke sag har kun trukket fronterne endnu skarpere op. Det er nemlig – så vidt vides – første gang en ulv bliver slået ihjel herhjemme, siden den genindvandrede efter 200 års fravær.

På den ene side står dem, der mener, at ulve skal skydes, hvis de udviser truende adfærd eller opsøger mennesker gentagne gange. Og på den anden side står dem, der påpeger, at den mistænkte befandt sig i en bil, da han skød et totalfredet dyr.

DR Nyheder kan nu vise en videooptagelse, der viser nedskydningen af ulven. Du kan se mere om sagen i 21 Søndag i aften.

Advarsel: Videoen herunder kan virke voldsom.

Derfor viser vi optagelserne

  • DR Nyheder har valgt at bringe billederne af nedskydningen af ulven nær Ulfborg i sidste uge, selvom de kan virke voldsomme, fordi vi mener, at sagen har åbenlys offentlig interesse.

  • Det er angiveligt første gang, siden ulven genindvandrede til Danmark, at en ulv er blevet skudt. Og netop nu verserer en skarp debat om ulvene, følgerne for lokalbefolkningen og herunder risikoen for selvtægt, og derfor er det relevant at bringe billederne. DR Nyheder mener, at videoen dokumenterer og klarlægger de nærmere omstændigheder omkring nedskydningen.