Ulven er gået i fotofælden

Et automatisk vildtkamera fanger billeder af ulven i Jylland. Det oplyser Naturhistorisk Museum.

Ulven er fotograferet af en fotofælde, da den søgte hen til en foderplads for rådyr syd for Herning. (Foto: Hans Poulsen)

Der er længe blevet søgt efter den ulv, som efter sigende skulle opholde sig i Midtjylland. Indtil nu er ulvens eksistens kun blevet dokumenteret af enkelte vidneberetninger og et par yderst slørede billeder.

Det er dog slut nu, og ulven er gået i fotofælden. Det skriver Naturhistorisk Museum på sin facebookside, hvor de også har offentligjort billederne.

Billederne er taget af Hans Poulsens automatiske vildtkamera, der var sat op ved en krondyrfoderplads med udlagte roer.

Naturhistorisk Museum skriver:

- I billedfeltet på Hans Poulsens automatiske vildtkamera dukkede pludselig en ulv op. Ikke en ræv, ikke en hund, men en tydeligt skuffet ulv, der ikke havde fået krondyrsteg til morgenmad! Billederne taler deres tydelige sprog.

- Hvad kan vi sige andet, end at det er helt ufatteligt fedt? Naturligvis vil hverken krondyr eller rådyr eller alle jægere omfatte ulven med samme begejstring, men der er i allerhøjeste grad plads til alle.

- Der render mange tusinde stykker hjortevildt rundt i det midtjysk, og mange steder opfattes specielt krondyr som deciderede skadedyr for landafgrøder og nåletræer. En ulv eller tre, der lærer hjortevildt lidt om liv og død, vil ingen skade gøre - tværtimod, skriver Naturhistorisk Musem.

Ifølge Naturhistorisk Museum vil der i morgen, mandag, blive udsendt en officiel pressemeddelelse.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter