Ulven har været her længe før du vidste det

Ulven kommer og ulven er her. Og ulven har faktisk været her helt tilbage fra midsommeren 2011.

Nu viser det sig, at der tilbage i 2011 var en ulv i Thy. På billedet en ulv fotograferet i Skandinavisk Dyrepark på Djursland. (Foto: Thomas Secher Jensen)

Allerede i sensommeren 2011 kom ulven til Danmark, det var bare først langt senere, vi hørte om det.

- Det jeg har fået fortalt er, at der var et antal får, som var bidt ihjel og det virkede meget voldsomt, blandt andet var der en stor vædder, som var bidt ihjel.

- Det undrede man sig selvfølgelig lidt over, men der var ikke nogen, som forestillede sig, at der muligvis var en ulv så langt oppe i Jylland, siger vildtkonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen Thy.

Hvem ville tro på en ulv i Thy?

Tandlæge Jens Brolev, der også er bestyrelsesmedlem i Nationalpark Thy, så nogle måneder efter, hvad han mener, var en ulv, kun nogle kilometer nord for stedet, hvor man fandt de døde får.

- Jeg fulgte den med øjnene til den var forsvundet imod nordøst, og min puls steg, og jeg tænkte det her skal jeg have fortalt til nogen, fordi det er helt fantastisk.

Hør mere i eftermiddag

Det endte som bekendt med, at ulven dukkede op flere steder. Både i Thy og resten af landet og til sidst endte det med, at man fandt en død ulv og fangede en anden på et overvågningskamera.

Hvis du vil høre mere om ulven, kan du i eftermiddag høre en feature på P1 kl. 15:03.

Facebook
Twitter