Ulvene er tilbage i Danmark: Er de farlige?

Efter 200 års fravær er ulven pludselig tilbage i Danmark.

De fleste af os kender kun ulven som den uhyggelige karakter i Brødrene Grimms eventyr "Den lille Rødhætte" eller i det gamle folkeeventyr om de tre små grise og den Store Stygge Ulv. Men i dag kan mange af os risikere at støde på en ulv i den danske natur.

For nyligt blev endnu en ulv nemlig spottet. Denne gang vandrede en ulv rundt på Norddjurs i det østlige Jylland, og her blev den set først i juli og siden i august.

Ulven er et hyppigt debatemne, men i mange år har vi faktisk levet side om side med det fåreglade dyr, der i 2017 dræbte over 20 danske får.

Ulven boede efter istiden længe i Danmark, men i takt med at dens naturlige føde forsvandt begyndte den at angribe mindre husdyr. Det satte gang i en større jagt og i starten af 1800-tallet blev den sidste ulv i Danmark skudt. Det førte til omkring 200 ulveløse år i Danmark.

I november 2012 blev det så officielt. Canis lupus - som ulven hedder på latin - er tilbage i Danmark. Miljøstyrelsen ved ikke, hvor mange ulve der nu er i Danmark, men sidste år blev et kuld på otte ulveunger set ved Ulfborg. Miljøstyrelsen ved gennem DNA-undersøgelser, at i hvert fald fire hvalpe har taget turen syd for grænsen til Tyskland.

Bliv klogere på, hvorfor ulven er tilbage, og om vi skal være bange for den, i videoen øverst.