Undersøgelse: Studerende bruger sjældent fuld tid på studiet

Studerende på Københavns Universitet bruger 28 timer om ugen på deres studier. Prorektor kræver kulturændring.

Danske studerende bruger for lidt tid på deres studier, mener prorektor Lykke Friis fra Københavns Universitet efter en større undersøgelse. (© Colourbox)

Fem en halv time om dagen eller 28 timer om ugen. Så meget tid bruger studerende på Københavns Universitet, ifølge dem selv, på deres studium.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Svarene er en del af en undersøgelse, som Københavns Universitet har foretaget, og som flere end 11.000 har deltaget i.

Prorektor: Kulturændring krævet

På sundhedsvidenskab svarer de studerende, at de bruger i alt godt 34 timer om ugen på undervisning og forberedelse. På humaniora bruger de studerende i alt godt 22 timer om ugen på at være studerende.

Lykke Friis, der er prorektor for uddannelse på Københavns Universitet, siger, at hun havde forventet, at arbejdsugen var længere:

- Der er brug for en kulturændring blandt de studerende, for det skal være et fuldtidsstudium at læse her. Jeg ved godt, at de også har erhvervsarbejde og så videre, men det at læse skal være hovedbeskæftigelsen.

- Studerende er ikke dovne

Mie Sofie Andersen, der er formand for Studenterrådet på Københavns Universitet, peger på, at studerende på nogle uddannelser har ganske få timers undervisning som ugen.

- Og så kan det være svært at udfylde en hel uge, så studiet bliver til en fuldtidstilværelse, siger hun.

Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, kan godt genkende, at studerende ikke bruger 37 timer om ugen på at studere.

- Danske studerende er ikke dovne. De vil gerne læse på fuld tid, men det kræver, at de får mere undervisning, og at de kan få faglig sparring hos en vejleder, siger Jakob Ruggaard til avisen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk