Ung mand sigtet i svindelsag om 111 millioner kroner

En fjerde person er nu sigtet i svindelsagen, hvor den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen er efterlyst internationalt.

Der er blevet nedlagt navneforbud mod den unge mand, der er sigtet for hæleri i den store svindelsag. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

En ung mand er nu også blevet sigtet i sagen om svindel for 111 millioner kroner.

Det bekræfter Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) på Twitter.

Dermed er tre personer nu alle blevet sigtet for hæleri i forbindelse med den store svindelsag, hvor den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen er internationalt efterlyst for svindel med 111 millioner offentlige kroner.

Ved et retsmøde fredag i Københavns Byret blev der nedlagt navneforbud. Der er tale om en ung mand, der ikke har forretning eller en betroet stilling herhjemme, og som bor langt væk fra Danmark.

Forsvarsadvokat Henrik Dupont Jørgensen repræsenterer den unge mand. Han bekræfter, at hans klient er blevet sigtet for groft hæleri, men at sigtelsen ikke er specificeret.

To kvinder sigtet for hæleri

Det samme skete torsdag, hvor to kvinder blev beskyttet af navneforbud i forbindelse med svindelsagen. De er ligeledes sigtet for hæleri.

Det betyder, at både den unge mand og de to kvinder mistænkes for at have fået udbytte af svindlen.

Den hovedmistænkte i sagen er derimod ikke beskyttet af navneforbud.

Det skyldes, at Anna Britta Troelsgaard Nielsen i modsætning til de tre andre netop havde en betroet stilling - hun var i mere end 40 år ansat i det offentlige og havde en særligt betroet adgang til tilskudsadministrationens it-systemer.

Kvinden er varetægtsfængslet in absentia, da hun er forsvundet, og hun er efterlyst internationalt.